LEGO 71393 Bee Mario Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: LEGO 71393 Bee Mario Power-Up Pack

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Leuke uitbreiding
  • Leuke vormgeving
  • Extra stukjes voor grotere levels

THE BAD

Hier wordt door de kids nog steeds volop gespeeld met LEGO Super Mario. Hun nieuwste aanwinst is LEGO 71393 Bee Mario. Het kleine pakketje geeft Mario de superkrachten om te vliegen. Volgens Bol.com is dit doosje in juli 2021 gelanceerd en de Nederlandse naam is LEGO Bijen Mario.

LEGO 71393 Bee Mario Verpakking

Unboxing

In het doosje van de LEGO 71393 Bee Mario zitten in totaal 13 onderdelen en een handleiding. Het is een uitbreiding op de basissets van Super Mario en Luigi. Je wordt dus verwacht één van de twee al te hebben.

LEGO 71393 Bee Mario Alle 13 blokjes

Design

De LEGO 71393 Bee Mario is een uitbreidingsdoosje zoals we deze al vaker hebben gezien. De belangrijkste onderdelen zijn het bijenbroekje en de bijenpet.

Daarnaast krijg je twee kleine platformpjes die met een blauwe 2×4 aan elkaar gezet kunnen worden. Ook krijg je twee bloempjes en nog een paar onderdelen om de pet op te zetten. Leuk dat je het zo kunt opbouwen, maar bij LEGO hopen ze natuurlijk dat kinderen de nieuwe onderdelen snel zullen gebruiken om hun zelf gemaakte levels te vergroten.

LEGO 71393 Bee Mario Opgebouwd

LEGO Bijen Mario

Zowel het Super Mario karakter als Luigi kunnen aan pinnetjes in het broekje voelen dat dit het bijenbroekje is. Wij konden alleen testen met LEGO Super Mario. Die herkent het broekje meteen, waardoor nieuwe spelmogelijkheden ontstaan.

Met het nieuwe pakje mogen Mario en Luigi natuurlijk vliegen in de LEGO levels die ze spelen. Wanneer de karakters vliegen, maken ze bijengeluiden. Ook kunnen kinderen door te vliegen extra muntjes verdienen. De gyroscoop en andere sensoren op de chipset van de karakters herkennen automatisch de vliegbewegingen van kinderen.

Meer toffe LEGO Mario sets onderweg

LEGO is druk bezig om een aantal nieuwe uitbreidingen te lanceren. Tijdens een event in Scheveningen liet LEGO ons afgelopen week al de LEGO Super Mario Lakitu Sky World Expansion Set zien. In die set kunnen Mario en Luigi samenwerken, maar ook tegen elkaar spelen.

Conclusie LEGO 71393 Bee Mario Power-Up Pack

Voor nog geen acht piek haal je een nieuwe, toffe uitbreiding in huis waarmee kinderen de Mario en Luigi kunnen gebruiken om het luchtruim te kiezen. De uitbreiding sluit goed aan bij de nieuwe Lakitu set die is gelanceerd, maar is zonder ook echt prima speelbaar.

LEGO 71393 Bee Mario kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.