Oppo gaat met dynamisch werkgeheugen smartphones versnellen

Oppo RAM

Werkgeheugen in een computer of smartphone is duur omdat het een bijzonder soort chip is. Niet alleen kan er enorm vaak data naar worden weggeschreven, het is ook bliksemsnel. Nu NAND SSD opslag steeds sneller wordt, gaat Oppo opslaggeheugen als werkgeheugen inzetten om toestellen nog sneller te maken.

Oppo noemt deze optie RAM-uitbreidingstechnologie. RAM is namelijk de naam voor werkgeheugen. Wanneer jouw toestel dit aan kan, zal een deel van de opslag gereserveerd worden als RAM uitbreiding. Jij kunt zelf aangeven hoeveel.

Natuurlijk hebben we meteen de kritische vraag gesteld hoe het zit met de slijtage van de NAND SSD chips. Immers, SSD’s kunnen veel minder vaak beschreven worden dan RAM geheugen. Oppo geeft aan dat dit in de praktijk wel meevalt. Het merk heeft uitgebreid getest in een laboratorium om te onderzoeken hoe dit ingezet kan worden, zonder de levensduur van de smartphone te verlagen.

Heb jij een Oppo Find X3 Lite, Oppo A74 4G/5G of Oppo A54 5G, dan kun je deze optie dus gebruiken om jouw toestel verder te versnellen. Je vindt de optie onder instellingen en dan ‘info over deze telefoon’. Na het instellen van de hoeveelheid werkgeheugen die je wilt toevoegen, start de smartphone opnieuw op om dit definitief te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.