WordPress koopt Pocket Casts podcasting app

Automattic, het bedrijf achter WordPress, heeft deze week Pocket Casts gekocht. Pocket Casts is een Android en iOS app die het gemakkelijk maakt om podcasts te beluisteren.

De overname van Pocket Casts komt na een financieel slecht jaar voor het bedrijf. In 2020 leed het bedrijf $800.000 verlies. De kans is dan ook groot dat Automattic het bedrijf zo ongeveer in haar schoot geworpen kreeg.

Pocket Casts

Voor nu geeft Automattic alleen aan dat er wordt gekeken naar een diepe integratie met het WordPress.com platform. Podcasts zijn immers gesproken inhouden. Het is niet de eerste keer dat Automattic strategische investeringen doet in de podcast wereld. Eerder al investeerde het in podcast hostingplatform Castos en Spotify’s Anchor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram