Nikko Race Buggies Alien Green met afstandsbediening
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Nikko Race Buggies – Toffe RC voor weinig

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Leuk ontwerp
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Lekker vlot
  • Stuurt prima

THE BAD

In 2012 mochten we al eens een serieuze RC van Nikko reviewen. Toch staat het merk vooral bekend om de goedkopere speelgoed RC’s, waarvan de Race Buggies Alien Green vandaag in onze test zit.

Unboxing

In de verpakking zit een Nikko Race Buggie. Er zijn er vier om uit te kiezen. In ons geval was het de Alien Green uitvoering. Daarnaast krijg je een afstandsbediening en documentatie. Batterijen moet je zelf verzorgen. Drie keer AAA voor de afstandsbediening en vier keer AAA voor de buggie zelf. Hou er rekening mee dat je ook een schroevendraaier nodig hebt om ze te plaatsen.

Nikko Race Buggies Alien Green met afstandsbediening

Het design

De buggies zien eruit als een typische strandbuggie uit de racewereld. Gewoon tof vormgegevens met een paar stickers voor de details. Leuk detail zijn de transparante plastic delen op de zijkant. Deze worden met LED’s verlicht wanneer de auto aan het rijden is. Dit maakt de buggie ook leuk in het donker.

Over de vering kunnen we kort zijn, die is er niet. Toch is dat niet heel erg gezien de prijsklasse waarin we deze hebben gekocht. De banden zelf zijn van rubber met lekker veel spikes. Hierdoor hebben ze voldoende grip op de ondergrond.

De afstandsbediening is vormgegeven naar een controller met de blauwe plastic delen om wat extra grip te geven. De schouderknoppen die je ziet zijn ook echt niet meer dan stukken plastic. Ze hebben geen doel.

Nikko Race Buggies Alien Green Afstandsbediening

Mocht hij ooit niet meer mooi recht rijden, dan kun je dit tot op zekere hoogte fixen. Je kunt onderop de asafstelling corrigeren.

Nikko Race Buggies Alien Green As correctie

De fun

De Nikko Race Buggies kunnen fantastisch over het asfalt racen en hebben ook voldoende grip in het zand. Let wel, een beetje zand is niet erg, maar het is zeker nooit goed voor de motor van een RC. Spring er dus niet de zandbak mee in. Gras houden de Nikko Race Buggies echt niet van. Zowel hoog als kortgemaaid, komen de wagentjes echt niet op gang.

Nikko Race Buggies Alien Green

Maar, vlakke ondergronden gaan dus prima. Binnen no-time wordt de eerste schans gefabriceerd. Zoals gezegd zit er geen vering in, dus de wagen maakt redelijk harde klappen… maar dat lijkt toch niet echt een probleem te zijn.

Nikko Race Buggies Alien Green

De wagen maakt gebruik van 2.4GHz en doet aan channel hopping. Dit wil zeggen dat hij uit tien kanalen het meerst storingsvrije kanaal kiest. Het is dus mogelijk voor tien kinderen om tegelijk te racen met deze RC’s.

Conclusie: Nikko Race Buggies

Wie geen professionele eisen aan een RC racer stelt, zal met de Nikko Race Buggies een waanzinnig leuk instapmodel in huis halen. Voor kinderen is hij goed bestuurbaar en hij is lekker op snelheid. Precies wat we van zo’n toy verwachten.

Beschikbaarheid

Wij kochten de Nikko Race Buggies voor €24,99 per stuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.