Logo GadgetGear.nl
Oppo Find X3 Pro 5G USB-C Poort
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oppo is de privacy discussie voor door een samenwerking met AWS

Toen Huawei de grootste smartphonefabrikant werd, was het de privacy discussie van de VS die het bedrijf op de knieën kreeg. BKK Electronics, het moederbedrijf van Oppo, OnePlus, Vivo en Realme probeert duidelijk dat scenario te voorkomen. Naast dat OxygenOS en ColorOS ontwikkeling wordt samengevoegd, gaat het ook een strategische samenwerking aan met Amazon AWS.

Hoewel het persbericht over de samenwerking komt vanuit Oppo, is de samenvoeging van ColorOS en OxygenOS al eerder gecommuniceerd door Oppo’s dochtermerk OnePlus. Bovendien zijn Chinese OnePlus smartphones al voorzien van Oppo’s ColorOS. De berichtgeving lijkt geen impact te hebben op hoe Vivo en Realme in de markt staan.

Samen met Amazon AWS zal Oppo cloud opslagdiensten aan consumenten bieden die qua veiligheid en privacy beschermd zijn door ePrivacy, CSA STAR, en ISO/IEC 27001, 27018, 29151 certificering. Zo kun jij met een gerust hart jouw foto’s, video’s en andere privégegevens achterlaten in de cloud.

Voor deze samenwerking maakt Oppo gebruik van Amazon datacentra in Frankrijk, Singapore en India. Voor de techies onder ons, het is een mix van S3 opslag en Aurora databaseservers. De beveiliging hiervan is op basis van AWS CloudTrail, AWS Key Management Service (AWS KMS), AWS Network Firewall, AWS Certificate Manager en AWS Artifact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.