Logo GadgetGear.nl
KPN
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ookla erkent KPN als snelste 5G netwerk

Lang wist T-Mobile als beste mobiele netwerk verkozen te worden, maar bij Ookla is het de beurt aan KPN. Na een meting onder 400.000 gebruikers op verschillende mobiele netwerken in de eerste helft van 2021 blijken ze de beste.

Volgends Ookla’s metingen is KPN zowel de operator met de beste dekking als het snelste 5G netwerk in Nederland. De gemiddelde upspeed bedroeg bij KPN 23,93 Mb per seconde en de downstram lag gemiddeld op 108.1Mb per seconde. Bij de coverage behaalde KPN 822 van de 1000 punten. De nummer 2 op de lijst stond op 626 punten. Het gat is hiermee behoorlijk groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.