OnePlus Nord 2 komt met 9-series camera’s zonder Hassselblad

OnePlus Nord 2

OnePlus heeft zojuist de OnePlus Nord 2 5G gepresenteerd. Het is de eerste middensegment camera waarmee het bedrijf weer eens ouderwets een aantal op de flagship toestellen opent, waaronder die van haarzelf.

Geen Hasselblad camera’s

Achterop zit een camera-eiland dat goed te vergelijken is met dat van de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro. Die toestellen kwamen met een Hasselblad camera, maar al snel werd duidelijk dat de toegevoegde waarde van Hasselblad toch vooral zit in de software. Hardwarematig ging het om twee sterke Sony IMX camera’s van 50 megapixels. Diezelfde Sony IMX766 camera en een 8 megapixel groothoekcamera zijn in het camera-eiland van de Nord 2 5G geplaatst. Hierdoor zou de fotokwaliteit bijna hetzelfde moeten zijn. Selfie liefhebbers krijgen zelfs een 32 megapixel Sony IMX615. De grootste resolutie ooit op een OnePlus.

Gaming-ready display

Het AMOLED display meet 6,43 inch en draait op 90Hz. Ideaal voor gamers. Het display komt met een FullHD+ resolutie, dus dat is ook prima voor het streamen van films en games

Bijna flagship chipset

Opvallend is dat OnePlus niet kiest voor een Qualcomm chipset. Qualcomm is de meest befaamde chipsetbouwer in de chipsetmarkt en zit in zowel de duurdere 9-Series als in de goedkopere OnePlus Nord CE. In deze OnePlus Nord 2 5G heeft OnePlus een enorme besparing gedaan door te kiezen voor de nieuwe 6nm MediaTek Dimensity 1200-AI chipset. Dit is een native 5G chipset en de meest krachtige die de Chinese chipbakker kan produceren. OnePlus claimt dat de prestaties vlaggenschipwaardig zijn en als dat zo is… tornen ze mogelijk aan de dominantie positie van Qualcomm op deze markt.

De chipset komt in twee uitvoeringen. Met 8GB werkgeheugen 128GB opslag voro €399 en een uitvoering met 12GB werkgeheugen en 256GB opslag voor €499.

Snel laden

Je krijgt in de OnePlus Nord 2 een gesplitste accu met een totale capaciteit van 4.500mAh. Deze technologie komt van Oppo en maakt het mogelijk het toestel met 65 Watt op te laden. In minder dan een half uur gaat hij van 0-100%.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl