Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Nieuwe LG Tone Earbuds aangekondigd: FP5, FP8 en FP9

LG introduceert deze zomer drie nieuwe earbuds voor haar Tone line-up: de FP5, FP8 en FP9. Het zijn de opvolgers van de vorig jaar verschenen HBS-FN6 en HBS-FN4.

De earbuds werken voortaan via bluetooth 5.2. Extra aandacht is besteed aan naast uiteraard het geluid, specifiek de bel-ervaring en de batterij welke een gebruikservaring van 24 uur zou moeten bieden (8+16 uur). Een extra sellingpoint is de UVnano-laadcase die via UV-licht bacteriën verwijdert.

Audio

Audiobewerking, ANC

Nieuw is de implementatie van ‘Headphone Spatial Processing’ van Meridian Audio en ‘3D Sound Stage’ welke moeten zorgen voor het gevoel dat je volledig omgeven wordt door het geluid en via up-mixing een gevoel van realisme zouden geven.

De nieuwe serie beschikt tevens over active noise cancellation en de gebruiker heeft de keus uit vier verschillende presets voor een ander audiosignatuur.

Verbeterde uitgaande audio

De belervaring is verbeterd door de implementatie van een drietal microfoons in iedere earbud waarmee zowel de helderheid van de uitgaande stem bevorderd moet worden als het filteren van storende omgevingsfactoren.

Extra interessant klinkt de zogenaamde fluistermodus waarmee de gebruiker de rechterearbud dicht bij de mond kan houden als een soort microfoon. Dit zou mogelijk moeten maken om op een zeer stille (fluisteren immers) manier een gesprek te voeren op stilteplekken als een bibliotheek, collegezaal of kantoor.

LG TONE Free FP8

UVnano case

Batterij

De UVnanocase biedt de mogelijkheid om tot 24 uur muziek te luisteren via je Tone Free earbuds FP5 en FP9 en 22 uur via de FP9. 8 Uur via de earbuds zelf en een additionele 16 uur via de oplaadcapaciteit die de case biedt. De case ondersteunt snelladen wat betekent dat met 5 minuten laden de earbuds weer voor een uur gebruikt kunnen worden. De UVnano-case kan in het geval van de FP8 draadloos opgeladen worden (en dus niet in het geval van de FP5 of de duurdere FP9).

UV-licht

Een meer unieke feature vinden we in de toepassing van UV-licht in de case van de FP8 en FP9. Hiermee zou 99,9% van de Escherichia coli, Staphylococcus aureus en Klebsiella pneumonia bacteriën op de oordopjes gedood worden binnen vijf minuten tijdens het opladen. De UV-licht schoonmaakfunctie werkt terwijl de case opgeladen wordt (dus via USB in het geval van de FP9 en in het geval van de FP8 ook wanneer deze draadloos geladen wordt).

Het percentage dat LG communiceert is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek volgens LG maar een specifieke referentie naar het onderzoek werd niet gecommuniceerd.

LG TONE Free FP9

De earbuds komen beschikbaar in 3 kleuren, wit, zwart en goud. De adviesprijzen bedragen €129,00 (FP5) €179,00 (FP8) en €199,00 (FP9).

Speclijst:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.