Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Netflix gaat mogelijk games aanbieden

Nu Discovery+ het HBO / Warner aanbod gaat dragen en Disney al haar merken heeft verzameld in Disney+ krijgt good old Netflix het zwaar op de streamingmarkt. Het bedrijf lijkt nu te overwegen om ook gaming via haar abonnementen aan te bieden.

Gaming abonnementen zijn nu nog vooral het domein van Google, Microsoft, Sony en Apple. Netflix lijkt hier nog ruimte in de markt te zien. Het is begonnen met het werven van personeel uit de gaming industrie. De meest opvallende ontwikkeling hierin is dat Bloomberg rapporteert dat Mike Verdu is aangenomen. Hij heeft een lange track record binnen EA Mobile en Oculus van Facebook. Daarnaast staan nog andere vacatures open.

Het is vooralsnog wel onduidelijk of Netflix zelf games wilt gaan produceren als Netflix Exclusives of dat Netflix vooral een ecosysteem gaat bouwen voor andere gamedevelopers. Netflix lanceerde eerder al interactieve films en series. Daarin moet de kijker keuzes maken die het verloop van het verhaal beïnvloeden.

Ook qua gaming doet Netflix wel het één en ander, maar dat beperkt zich tot het in licentie geven van haar merken om gebruikt te worden in games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.