Dit is de Nothing Ear(1)

Nothing Ear(1)

Over geen headset is zoveel geschreven als de Nothing Ear(1). Vanmiddag werd de headset eindelijk gepresenteerd. Het bedrijf Nothing laat eindelijk het complete plaatje zien en dat is voor een true wireless headset van €99 indrukwekkend.

Zorgvuldig PR plan

Terwijl we de Sony WF-1000XM4 net is getest, LG Tone Earbuds en OnePlus Buds Pro net op de redactie zijn aangekomen, introduceert Nothing haar Ear(1). Een prijsvechter in de markt voor true wireless headsets. Dit na een zorgvuldig opgesteld PR plan waarbij de headset in uiterst kleine stapjes werd gepresenteerd aan de internationale pers.

De zorgvuldige lancering van dit eerste product is niet heel verrassend. Het bedrijf is gestart door Carl Pei, die ooit OnePlus startte met een bijzondere aanpak. Je kon de eerste jaren de toestellen alleen bestellen als je een uitnodiging had. Een strategie die zo goed werkte dat zelfs de pers de toestellen gewoon moest kopen. Daarnaast krijgt Nothing haar funding ook van influencers die baat hebben bij de prestaties van het merk. Denk aan Casey Neistat van Unbox Therapie, die uiteraard de primeur kreeg om de headset uit te pakken.

Technisch goed verhaal

De sound van de Nothing Ear(1) komt van de ontwerpers van Teenage Engineering. Zij hebben de software en hardware op elkaar afgestemd. In combinatie met een enorme 11,6mm driver zou dit weleens een heel interessant geluid kunnen opleveren. Voor optimale streaming prestaties is gekozen voor het ondersteunen van Bluetooth 5.2.

 Nothing Ear(1)

Natuurlijk beschikt de in-ear headset over ANC ofwel active noise cancellation. Met behulp van drie microfoons worden correcties op het geluid uitgevoerd om zo storende omgevingsgeluiden weg te werken. Je kunt zelf instellen hoe sterk de ANC werkt. Andersom beschikt de headset over Clear Voice Technology. Hierdoor worden achtergrondgeluiden weg gefilterd tijdens gesprekken.

Een oordopje weegt slechts 4,7 gram en houdt het 5,7 uur vol. Daarnaast kan de case de oordopjes voldoende vaak opladen voor een totale gebruiksduur van 34 uur. De case is qi compatible en kan dus draadloos worden opgeladen.

Bedienen van de muziek kan met touchgebaren op de oordopjes. Het is mogelijk om via de bijbehorende app het geluid te tunen. In-ear detectie zorgt dat muziek automatisch pauzeert en de headset ondersteunt snel koppelen. De oordopjes zijn zweetbestendig en kunnen tegen opspattend water.

 Nothing Ear(1) Charging Case

Beschikbaarheid

De Nothing Ear(1) gaat €99 kosten. Op 31 juli komt beperkte voorraad beschikbaar op de website van Nothing. Vanaf 17 augustus is de headset zowel via Nothing als via andere winkels verkrijgbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.