Nintendo Switch OLED
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de nieuwe, 7 inch Nintendo Switch

De Nintendo Switch krijgt haar tweede hardware upgrade van Nintendo. Kreeg het eerste gereviseerde model vooral een betere batterijduur, het nieuwste model komt met een gloedhageltjenieuw display en meer opslagruimte.

Nintendo zal de nieuwe Nintendo Switch, het OLED model uitbrengen op 8 oktober. De buitenkant van de Nintendo Switch lijkt ongewijzigd. Hij werkt ook met precies dezelfde accessoires en draait precies dezelfde games.

Het meest opvallende zal het display zijn. De rand rondom het display is een stuk smaller dan bij de twee oudere generaties van de Nintendo Switch. Dit komt doordat het oude LCD display is vervangen voor een 7 inch OLED display. OLED is een duurdere technologie dan LCD, maar is beter bruikbaar in de zon en een stuk energiezuiniger. In hoeverre de resolutie is opgeschroefd of dat de verversingssnelheid verbeterd is, dat heeft Nintendo niet laten weten.

Aan de achterkant vinden we nog een subtiele aanpassing aan het ontwerp van de nieuwe OLED uitvoering. Namelijk een veel bredere standaard. Zo heb je meer stabiliteit wanneer je in tafelstijl aan het gamen bent.

Wat je niet ziet maar wel hoort, is een nieuw speakersysteem. Games moeten beter klinken dan op de voorgaande hardware.

Nintendo Switch OLED

Een andere aanpassing zit hem onder de motorkap van de console. De interne opslagruimte is vergroot naar 64GB. Meer ruimte voor opslag dus. Verder lijkt er aan de chipset weinig tot niets veranderd. Het is niet zo dat je nu ineens in 4K kunt gamen.

De laatste grote aanpassing is de meegeleverde dock. Die is meer gericht op de hardcore gamer. De nieuwe dock komt namelijk met een eigen LAN aansluiting. Je bent dus niet langer afhankelijk van WiFi. Voorheen moesten gamers die met andere USB-C docks oplossen. Nu kan het met de officiële van Nintendo zelf.

De nieuwe Nintendo Switch komt in twee kleurstellingen. Een witte met witte dock en joy-con en een zwarte met zwarte dock en de klassieke blauwe en rode joy-con.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.