Dahua Camera
Arjan Olsder
Arjan Olsder

VS doet mogelijk Dahua, Hikvision en andere beveiligingscamera’s in de ban

Meer slecht nieuws voor vijf Chinese merken. De VS zal ze mogelijk toevoegen aan een zwarte lijst. Hierdoor mogen de merken geen beveiligingscamera’s meer verkopen in de VS en bestaande vergunningen worden ingetrokken.

De lijst heeft twee oude bekenden, namelijk Huawei en ZTE. Beide bedrijven kregen al een ban voor hun telefoons en computers. Nu lijkt dat ook voor camera’s te gaan gebeuren. Daarnaast worden Hytera, Dahua en Hangzhou Hikvision toegevoegd. Met name die laatste twee zijn erg groot op die markt en produceren ook veel camera’s onder private label.

Dahua Camera

Het proces om de ban erdoor te krijgen gaat 90 dagen duren. Als dat gebeurt, wordt het wel heel lastig voor deze merken om nog hardware in de VS te verkopen. Daarnaast moeten mogelijk bestaande installaties bij overheden en andere grote afnemers worden afgebroken en vervangen. Dit laatste is iets waar Amerikaanse bedrijven tegenop hikken. Door de enorme chiptekorten zouden de prijzen van vervangende systemen omhoog kunnen schieten. Zo worden ook Amerikaanse organisaties slachtoffer van de handelsoorlog die zich tussen de VS en China afspeelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.