Logo GadgetGear.nl
In the line of fire
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: In the line of fire op 4K Blu-Ray

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Spannende klassieker
  • Goed op 4K gezet

THE BAD

Het is misschien wel één van de meest iconische Clint Eastwood actiefilms. In the line of fire kwam in 1993 uit in de bioscoop. In de tijd dat we op het grote doen nog keken naar 480 beeldlijnen. We keren terug naar deze actieklassieker.

Het was hem niet gelukt. Frank Horrigan (Clint Eastwood) was tijdens de aanslag op president John F. Kennedy niet in staat om de kogel voor zijn president op te vangen. Sinds die tijd werkt Horrigan undercover. Op een dag komt hij er achter dan iemand een aanslag op de president heeft beraamd. Het is aan hem om de aanslag te voorkomen.

In the line of fire blijkt al snel een spannend kat en muisspel tussen Horrigan en de soon-to-be-killer Booth (John Malkovich). De rol van de eigenzinnige, maar goedhartige Horrigan is Eastwood op het lijf geschreven. Dit maakt het wat eenvoudige basisverhaal heel spannend. Je kruipt als kijker al snel in het hoofd van Horrigan en de tegenslagen die hij te voorduren krijgt. Bovendien wordt je geconfronteerd met hoe Booth zijn stappen stuk voor stuk succesvol weet te zetten. Ook het acteerspel van Booth is hierin zeer overtuigend en misschien ook wel heel realistisch.

Van de oude opnamen naar 4K is een enorme stap voor dit soort oude films. Het kan bijna alleen maar door de oude 35mm film opnieuw te digitaliseren. Deze moeite heeft Sony wel gestoken in de film zelf, maar niet in de extra’s.

Extra’s

De 4K Blu-Ray komt met 5 verwijderde scenes. Daarnaast krijg je vier extra’s waarin je meer te weten komt over de achtergronden van de karakters en het onderzoek dat is gedaan om de film zo realistisch neer te zetten. Dit bonusmateriaal is in SD en HD resoluties op de schijf gezet. Ook de originele trailer is op de disc terug te vinden.

De film zelf is dus in 4K UHD op de disc gezet. Zelfs met ondersteuning voor HDR. Echter, van HDR hoef je niet enorm veel te verwachten. Het dynamisch bereik van filmcamera’s uit die tijd was nooit heel erg groot. Qua audio komen we Dolby Atmos en DTS-HD ondersteuning tegen. Het geluid heeft de tand des tijds zeer goed overleefd.

Conclusie: In the line of fire

Het is het waanzinnig sterke acteerwerk van Clint Eastwood en John Malkovich dat In the line of fire zo enorm spannend maakt. Zeker omdat het verhaal nog speelt in een wereld zonder smartphones, zonder Facebook en zelfs zonder SMS.

In the line of fire kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.