KPN: 40% meer dataverkeer door corona

Wat was de impact van het vele thuiszitten op de infrastructuur van Nederland? KPN, één van de grootste partijen op het gebied van dataverplaatsing in Nederland, heeft het uitgerekend.

Met de komst van COVID-19 gingen we massaal thuiswerken, maar gingen onze niet zakelijke ‘ontmoetingen’ ook meer online. Bovendien zochten we online meer vertier in de uren dat we niet met werk bezig waren.

KPN verwacht jaar op jaar een groei op dataverkeer van zo’n 20%. Met corona verdubbelde dit naar een groei van 40%. De reguliere groei zit voor een groot deel in een toename van streaming en gaming activiteiten.

Dat een groot deel van het gebruik zakelijk blijft, laat KPN ook keurig zien in hun zaagtand grafiek. Ieder beging van een uur op werkdagen zijn we weer aan het inbellen op vergaderingen en andere online zaken. Dat verkeer zakt iedere keer richting het einde van het hele uur weer in.

Ook nu we weer teruggaan naar ‘normaal’, blijft de netwerkdruk bij KPN hoger dan voorheen. Dit laat zien dat het nieuwe werken op veel plekken toch wel is aangeslagen. Ten opzichte van vorig jaar, zouden we in mei en juni al 25% meer thuiswerken dan voor corona.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram