Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google: Nest producten na 5 jaar al ewaste

Google heeft haar Nest producten een houdbaarheidsdatum gegeven. Hoewel je zou verwachten dat jouw Nest Thermostaat een CV-leven lang mee kan gaan, gaat het software updatebeleid een belangrijke rol spelen.

Smartphones, tablets en computers. Jarenlang werden ze door de technologie ingehaald. Tegenwoordig is de technologie achter dit soort apparaten zo goed, dat we geen reden hebben om ze weg te doen. Tenzij ze op basis van software niet meer doen wat we willen dat ze doen…

Onder Nest en later Google is nooit duidelijk gemaakt hoe lang je software updates voor jouw Nest hardware mag verwachten. Bestond Nest in het verleden enkel uit een thermostaat en wat rookmelders, bestaat het assortiment nu ook uit alarmsystemen, slimme speakers en routers.

Google laat nu weten dat het het Nest Safety Center in de lucht zal gooien om duidelijk te maken hoe veilig jouw Nest producten zijn. Bovendien belooft Google dat producten minimaal tot 5 jaar na introductie op de Google Store in de VS software updates krijgen. Ter illustratie, Nest beloofde dat haar rookmelders 10 jaar meegaan. In theorie kun je dus om de vijf jaar jouw hele Nest investering op de eWaste berg knallen.

Dit zijn de apparaten waarvan de levensduur nu vast staat:

 • Google Nest Hub
 • Google Nest Hub Max
 • Google Nest Mini
 • Google Home Mini
 • Google Home
 • Google Nest Cam Outdoor
 • Google Nest Hello
 • Google Nest Cam IQ Indoor
 • Google Nest Cam IQ Outdoor
 • Nest × Yale Lock
 • Chromecast
 • Chromecast Ultra
 • Chromecast Audio
 • Chromecast with Google TV
 • Google Nest Learning Thermostat
 • Google Nest Thermostat E

Als het gaat om ewaste en domotica is Google wel wat gewend. Ten tijden van Nest, werd het bedrijf Revolv opgekocht. Dit maakte een domoticahub. Van de ene op de andere dag werden de servers uit de lucht getrokken. Eigenaren waren woedend om de afhandeling van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.