Logo GadgetGear.nl
Honor 50 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google apps keren terug op Honor toestellen

Goed nieuws voor de fans van het Chinese smartphonemerk Honor. Het voormalige dochtermerk van Huawei krijgt weer toegang tot Google Mobile Services. Daarmee kunnen alle Google diensten weer als vanouds op de toestellen worden gebruikt.

Honor verloor toegang tot Google Mobile Services toen Trump Huawei op de zwarte lijst zette. Vele Amerikaanse bedrijven mochten geen hard- en software meer aan Huawei leveren. Iets waar het bedrijf nog altijd last van heeft.

Eerder dit jaar besloot Huawei dan ook om Honor te verkopen. De koper was de grootste Chinese distributeur van het merk. Die kocht zowel de technologie als een groot deel van de faciliteiten over.

Nu Honor geen onderdeel meer is van Huawei, was de weg vrij voor Honor om opnieuw Google Mobile Services aan te vragen bij Google. Die licentie werd meteen goedgekeurd voor de nieuwste smartphone series. Daarmee worden de Honor 50 en Honor 50 Pro de eerste Honor toestellen zoals we ze kennen van enkele jaren geleden.

De Honor 50 Pro is een Android smartphone met een 120Hz display en 100 Watt fastcharging. Het toestel draait op de Qualcomm Snapdragon 778G 5G chipset. Het toestel gaat omgerekend rond de €400 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.