Apple werkt aan anti-stalking voor haar AirTags

Met de lancering van de Apple Airtag zagen we een mooi, maar niet al te innovatief product ontstaan. Toch lijkt Apple later dit jaar met wel heel innovatieve anti-stalking technologie te komen.

Kennelijk is het namelijk zo dat mensen dit soort item trackers gebruiken om partners te tracken (stalking). Gevalletje vertrouwensbreuk zeg maar. Als we CNET mogen geloven, gaat Apple precies daar een stokje voor steken.

Zo zou het mogelijk worden om de aanwezigheid van AirTags met een app gemakkelijk te detecteren. Apple zou hier zelfs een Android app voor aan het ontwikkelen zijn. Ook zouden de AirTags zo nu en dan een geluidje moeten maken. Dit als ze langere tijd verwijderd zijn van de eigenaar. Zo kan een verstopte Apple AirTag zichzelf dus verraden. Die update zou al op zeer korte termijn worden uitgerold en daarmee lijkt Apple op de markt vooruit te lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram