Apple AirTag
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple werkt aan anti-stalking voor haar AirTags

Met de lancering van de Apple Airtag zagen we een mooi, maar niet al te innovatief product ontstaan. Toch lijkt Apple later dit jaar met wel heel innovatieve anti-stalking technologie te komen.

Kennelijk is het namelijk zo dat mensen dit soort item trackers gebruiken om partners te tracken (stalking). Gevalletje vertrouwensbreuk zeg maar. Als we CNET mogen geloven, gaat Apple precies daar een stokje voor steken.

Zo zou het mogelijk worden om de aanwezigheid van AirTags met een app gemakkelijk te detecteren. Apple zou hier zelfs een Android app voor aan het ontwikkelen zijn. Ook zouden de AirTags zo nu en dan een geluidje moeten maken. Dit als ze langere tijd verwijderd zijn van de eigenaar. Zo kan een verstopte Apple AirTag zichzelf dus verraden. Die update zou al op zeer korte termijn worden uitgerold en daarmee lijkt Apple op de markt vooruit te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.