Philips Hue en WiZ Connected gaan ‘Matter’ ondersteunen

Philips Hue lampen maken sinds jaar en dag gebruik van de Zigbee standaard. De groep achter die standaard, de Zigbee Alliance, komt echter met iets nieuws. ‘Matter’. Een nieuw protocol waar ook Wiz producten mee zullen samenwerken.

Van Project CHIP naar Matter

Matter is een nieuw platform of protocol dat voorheen bekend stond als project CHIP (Connected Home over IP). Het geeft aan hoe producten over IP met elkaar kunnen communiceren. Philips Hue lampen zullen dit gewoon via de Hue bridge doen terwijl WiZ lampen gebruik zullen maken van hun directe WiFi verbinding met het netwerk. Het gevolg is dat je op die manier in de toekomst lampen en sensoren van beide merken kunt combineren. Signify zal later in het jaar laten weten welke lampen van WiZ Connected compatible zullen zijn met Matter. Daarbij zal het om nieuwe introducties gaan. Over bestaande WiZ lampen is geen uitspraak gedaan.

Matter is meer dan alleen Signify

In totaal zijn 180 merken aangesloten bij de Zigbee Alliance. Die krijgen toegang tot Matter. Signify, Ikea, NXP, Legrand, Resido, Schneider Electric, Silicon Labs, Somfy en Wulian zullen snel met Matter compatible producten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram