Nintendo leert kinderen programmeren in Gamestudio

Wie een beetje in de IT wereld zit, weet dat je kunt programmeren en kunt programmeren in een low-code omgeving. In dat laatste geval ben je eigenlijk niet aan het programmeren, maar alleen logica aan het definiƫren. De overstap naar echt programmeren wordt dan veel gemakkelijker. En precies dat gaat Nintendo ook doen.

Met de Nintendo Gamestudio voor de Nintendo Switch leren kids vanaf 11 juni om zelf games te ontwikkelen. Ze tekenen zelf sprites en definiƫren zelf logica. Dit laatste doen kinderen met zogenaamde knopixen. Blokjes functionaliteit die je met pijltjes aan elkaar kunt verbinden.

Uiteraard krijgen kinderen tips om hun spellen interessanter te maken. Deze tips worden gegeven op basis van de kennis en ervaring van de spellenmakers van Nintendo zelf.

Nintendo Game Studio verschijnt enkel in de Nintendo eShop en is wat ons betreft interessant voor alle jonge gamers die op school aan hun 21st century skills werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram