Nintendo leert kinderen programmeren in Gamestudio

Nintendo Gamestudio

Wie een beetje in de IT wereld zit, weet dat je kunt programmeren en kunt programmeren in een low-code omgeving. In dat laatste geval ben je eigenlijk niet aan het programmeren, maar alleen logica aan het definiëren. De overstap naar echt programmeren wordt dan veel gemakkelijker. En precies dat gaat Nintendo ook doen.

Met de Nintendo Gamestudio voor de Nintendo Switch leren kids vanaf 11 juni om zelf games te ontwikkelen. Ze tekenen zelf sprites en definiëren zelf logica. Dit laatste doen kinderen met zogenaamde knopixen. Blokjes functionaliteit die je met pijltjes aan elkaar kunt verbinden.

Uiteraard krijgen kinderen tips om hun spellen interessanter te maken. Deze tips worden gegeven op basis van de kennis en ervaring van de spellenmakers van Nintendo zelf.

Nintendo Game Studio verschijnt enkel in de Nintendo eShop en is wat ons betreft interessant voor alle jonge gamers die op school aan hun 21st century skills werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.