Logo GadgetGear.nl
Picture of Robert Gunsing
Robert Gunsing

KTM blijft in de MotoGP tot 2026

Er zullen de komende vijf seizoenen vier volledig fabrieks-KTM RC16’s op de MotoGP-grid staan nadat KTM de samenwerking met het Tech3 KTM Factory Racing-team  heeft vernieuwd.Tech3 werd ‘oranje’ voor 2019, waar ze de rookie Miguel Oliveira hielpen indruk te maken met verschillende top tien-resultaten.

Het seizoen 2021 is precies twintig jaar geleden dat het team voor het eerst deelnam aan de koningsklasse van het FIM Grand Prix World Championship. Tech3 werd opgericht in 1990 en genoot van het titelsucces in de oude 250cc-categorie voordat hij de sprong maakte. Ze waren vertegenwoordigd in de Grand Prix-divisies, maar bereikten de MotoGP niet tot de doorbraak van Oliveira afgelopen zomer.

Pit Beirer, KTM Motorsports Director: “We zijn erg trots om deze aankondiging te doen van een nieuwe vijfjarige deal met Tech3. Het is een zeer belangrijke strategische zet voor ons als onderdeel van onze langetermijnstrategie in de sport. We zijn onze deelname met Dorna al voor nog eens vijf jaar overeengekomen en het was van vitaal belang om die basis en stabiliteit in de MotoGP te hebben door onze overeenkomst met Tech3 te verlengen. De afgelopen jaren hebben we onze structuur opgebouwd en nu biedt het een ongelooflijk pad van Red Bull MotoGP Rookies Cup, Moto3, Moto2 en vervolgens vier waardevolle plaatsen in de koningsklasse waar we willen slagen. Met Hervé en de Tech3-crew hebben we de ideale partner en zien we de hele operatie als onderdeel van ‘één team’. Het is meer dan een genoegen om te zeggen dat we de komende vijf jaar samen kunnen aanvallen. “

Hervé Poncharal, teambaas, Tech3 KTM Factory Racing: “Ik voel me erg trots, zeer bevoorrecht en zeer vereerd om onze hernieuwde samenwerking met KTM aan te kondigen. Ik denk dat we het eerste onafhankelijke team zullen zijn dat een vijfjarige overeenkomst met een fabrikant in de MotoGP-geschiedenis aankondigt. Dit is een hele prestatie en het laat ook zien hoe sterk onze relatie is en hoe goed de eerste drie jaar van ons partnerschap hebben gewerkt. Ik denk dat het beste nog moet komen. We delen dezelfde waarden, hetzelfde doel: nooit opgeven en klaar zijn om te racen. Dus nu deze deal is gesloten, ondertekend en bevestigd, laten we nog harder werken aan het seizoen 2021 en natuurlijk bedenken hoe we ons het beste kunnen voorbereiden op 2022. Ik geloof echt dat deze organisatie alle ingrediënten heeft om te winnen en het is gewoon aan ons om alle stukjes samen te voegen om het te laten werken en de overwinning na te jagen bij elke ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.