IFA Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA 2021 gaat niet door

Opnieuw slecht nieuws voor de IFA. Door de onzekerheid aangaande de COVID-19 pandemie, heeft de organisatie besloten het evenement in Berlijn opnieuw niet door te laten gaan.

Afgelopen jaar presenteerde de IFA nog een mini evenement waarop slechts enkele duizenden journalisten en zakelijke bezoekers welkom waren in Berlijn. Ook onze redactie sloeg deze uitnodiging af omdat we de gezondheid van onze mensen niet wilden riskeren.

Samsung Galaxy S20 op de IFA

Voor komende september is het fysieke deel nu geheel geschrapt. In hoeverre er een digitale editie komt is nog onduidelijk. De CES eerder dit jaar was wel digitaal, maar dat was zeer slecht georganiseerd. Zo slecht dat we uiteindelijk meer aan de persberichten hadden dan het daadwerkelijke digitale evenement.

In haar geschiedenis, was de IFA lang een evenement dat om het jaar werd georganiseerd. Naarmate producenten jaarlijks hun productaanbod begonnen te vernieuwen, besloot de beurs jaarlijks plaats te vinden. Daarmee groeide de IFA door naar de grootste beurs voor consumenten elektronica van Europa. De beurs werd zo groot dat andere, kleinere evenementen de deuren moesten sluiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de CeBIT.

IFA zegt in 2022 weer terug te zijn.

2 reacties

  1. @GadgetGear Hoe zit het met MWC? Dat is nog altijd niet gecancelled. Ik neem aan dat dat ook niet doorgaat, maar ik hoop dat jullie in het betreffende bericht eens kunnen uitleggen waarom het zo lang duurt voordat dat gecancelled wordt. Heeft dat iets te maken met de organisatoren voor wie het meer kost als ze het vroeg cancellen?

    1. Dat is aan de organisatie zelf om te bepalen. Er worden miljoenen verdiend aan dit soort beurzen, maar de schades lopen ook al snel in de miljoenen. En dan heb je nog mogelijke verzekeringspremies met voorwaarden. Ongetwijfeld wordt er op hoog niveau nagedacht over de tactiek achter het wel of niet door laten gaan en wanneer je zoiets laat weten.

      Daarnaast is er nog een risico. Wat als de hele sector ontdekt dat deze mega beurzen niet zo hard nodig zijn? Dan vallen de organiserende bedrijven in één klap om. Voor IFA is het zo dat het deels nog een consumenten evenement is. Er zijn heel wat consumenten die kaartjes kopen om te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.