Google I/O: We werken aan een wachtwoordvrije toekomst

Wachtwoorden zijn een broodnodig element in ons leven, maar liever gebruiken we ze natuurlijk niet. Hoewel Google hard onderzoek verricht naar een wachtwoordloze toekomst, is dat nog even weg. Wel kondigde Google verbeteringen aan voor haar wachtwoordmanager.

Die wachtwoordmanager zit al een tijdje in de Google Chrome browsers op desktop, mobile en tablet. Google gaat de functie nu koppelen aan wereldwijde databases met gelekte gebruikersaccounts. Daar zit data in van beroemde hacks op sites als die van Adobe.com waar veel data is buitgemaakt. Hackers gebruiken combinaties uit deze databases om jouw account op grote diensten te gokken.

De Chrome browser gaat het nu herkennen wanneer je een gebruikersnaam/wachtwoord combinatie gebruikt die al is gelekt. Je krijgt dan direct de melding dat je beter een ander wachtwoord kunt gebruiken.

De uitrol van de nieuwe dienst start in de VS en komt binnen enkele maanden ook naar Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram