Google I/O: Android 12 levert meer privacy

Google I/O 2021

Google doet haar best om ook de betere keuze te worden voor iedereen die privacy-minded is. Dit zien we terug in de presentatie van Android 12. Die versie van Android zal de gebruiker beter gaan beschermen. Daarmee lijkt Google een passend antwoord te hebben op de ontwikkelingen die plaatsvinden bij Apple.

Android 12 krijgt hiervoor een nieuw privacydashboard. Dat moet beter inzichtelijk maken welke rechten je aan apps hebt gegeven. Bovendien is er een aparte lijst voor apps die recentelijk jouw locatie hebben gebruikt. Ook voegt Google een indicator toe die duidelijk maakt op welk moment jouw app gebruik maakt van de microfoon of camera.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.