Logo GadgetGear.nl
Picture of Robert Gunsing
Robert Gunsing

Discord en Sony gaan samenwerken vanaf 2022

Het werd al enige tijd geroepen, Discord gaat overgenomen worden. Dat werd later weer ontkracht door Discord, ze zouden niet op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar.  Nu is er bekendgemaakt dat er een PlayStation en Discord samenwerking in 2022 van start gaat.

De PlayStation en Discord samenwerking is een grote stap voor de gebruikers van voice chat op de PlayStation 4 en 5.  SIE-directeur van Sony Jim Ryan:

“Ons doel is Discord- en PlayStation-ervaringen dichter bij elkaar te brengen op console en mobiel, zodat vrienden, groepen en communities samen kunnen hangen, plezier kunnen hebben en makkelijker kunnen communiceren tijdens het gamen.”

Sony heeft een minderheidsaandeel te hebben genomen en gaat nu nauw samenwerken met de chatdienst om ervaringen tussen diverse platforms te verbeteren.  Over een eventuele link met PC gebruikers wordt nog niks vermeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.