Logo GadgetGear.nl
Picture of Robert Gunsing
Robert Gunsing

ChargePoint integreert met Android Auto

Chargepoint integreert nu met Android Auto om de ervaring van elektrisch rijden te verbeteren. Dankzij deze nieuwe integratie is voor bestuurders gemakkelijk om informatie kunnen uitlezen via hun infotainment-systeem.

“Bij ChargePoint weten we dat de elektrificatie van vervoer afhangt van een goede gebruikservaring. Onze Android Auto-app is een belangrijke stap om die ervaring te optimaliseren, door middel van software en verbeterde connectiviteit”, zegt Bill Loewenthal, Senior Vice President, Product bij ChargePoint. “Door cruciale laad-data via het infotainmentsysteem direct inzichtelijk te maken, zijn bestuurders te allen tijde goed geïnformeerd. Bestuurders hebben nu toegang tot de informatie van de ChargePoint-app via de geïntegreerde display van het voertuig door hun telefoon rechtstreeks aan te sluiten via Android Auto. Deze verbeterde verbinding tussen app en voertuig draagt bij aan de verdere elektrificatie van mobiliteit en laat zien hoe ChargePoint tech-oplossingen levert die nu en in de toekomst de behoeften van bestuurders vervullen.”

Vanaf vandaag hebben Android-gebruikers toegang tot de ChargePoint-app via de display in hun voertuig. Dit doen ze door een Android-telefoon, die draait op Android 6.0 of hoger en waar de ChargePoint app op is geïnstalleerd, te verbinden met een voertuig dat Android Auto ondersteunt. De belangrijkste features van de applicatie zijn:

  • Een kaart met nabijgelegen laadstations;
  • De mogelijkheid om de status van laadstations in te zien;
  • Een lijst van laadstations, met gedetailleerde informatie;
  • Stations filteren op laadsnelheid, beschikbaarheid en kosten;
  • De mogelijkheid om een laadsessie te beginnen;
  • Compatibiliteit met elektrische voertuigen; en
  • De mogelijkheid om notificaties in te stellen wanneer een bezet station weer beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.