photo of moon
Arjan Olsder
Arjan Olsder

SpaceX gaat Nasa’s nieuwe maanlander ontwerpen

Met de komst van SpaceX zijn er een aantal dingen die Nasa heel veel beter doet. Zo zijn de nieuwe ruimtepakken een stuk toffer qua ontwerp en zien de interieurs van de raketten er geweldig uit. Tijd voor een volgende stap in de samenwerking.

Tussen de grote naties lijkt weer een soort space race te zijn ontstaan. De VS wilt dus opnieuw voet op de maan zetten, maar niet met de ouderwetse maanlanders. Nasa heeft SpaceX namelijk in de hand genomen om de nieuwe maanlander te ontwerpen.

De nieuwe maanlander zou in 2024 de lucht in geschoten moeten worden. Voor die tijd mat SpaceX $2,89 miljard stukslaan op het project. Belangrijk is dat de astronauten een week kunnen verblijven op het hemellichaam. Onderdeel binnen het project is dat de twee ook een onbemande vlucht naar de maan mogelijk maken. Mogelijk om voorraden en andere zaken vooruit te kunnen sturen. Het uiteindelijke doel van de Nasa is een maanbasis neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.