Logo GadgetGear.nl
Sony PlayStation 4
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony verkocht 7,8 miljoen PlayStation 5’s

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf vorig jaar 7,8 miljoen gamers van een PlayStation 5 heeft weten te voorzien. Hoewel concurrent Xbox redelijk in staat lijkt de schappen van regelmatige voorraden te voorzien, blijven de Japanners flink achter.

De schaarste in PlayStation 5 consoles lijkt vooralsnog tot het eind van het jaar stand te houden door ontwikkelingen in de markt (we hebben wat meer te besteden en zijn meer thuis), maar ook door chiptekorten en andere problemen in de industrie.

Het afgelopen kwartaal werden 3,3 miljoen PS5’s verkocht alsmede 1 miljoen PS4’s. Daarmee staat de teller voor de PS4 nu op 115,9 miljoen exemplaren. Afgelopen kwartaal werden eveneens 61,4 miljoen games verkocht over beide generaties consoles. Bovendien staat de teller van PlayStation Plus gebruikers nu op 47,6 miljoen leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.