Arjan Olsder
Arjan Olsder

Slechts de helft emoji-gebruikers identificeert met beschikbare emoji’s

Zelf ben ik helemaal content met de gele emoji’s, maar ik ben van ’81 en heb maar zo’n 20 emoji’s die ik veel gebruik. Adobe heeft nu becijferd dat Slechts de helft van de emoji-gebruikers zich identificeert met beschikbare emoji’s. We komen er dus nog wat tekort.

Emoji’s zijn enorm belangrijk in onze schriftelijke communicatie. Ze helpen namelijk om een gevoel te geven van de emotie waarin we zijn als we iets tikken. Hoewel enkele maanden geleden nog bleek dat de betekenis van een emoji per cultuur enorm kan verschillen, zijn ze onmisbaar in onze samenleving.

Adobe heeft samen met Emojination, een organisatie gericht op de inclusiviteit in emoji’s, een enquête georganiseerd onder 7.000 emoji gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Japan, Australië en Zuid-Korea.

Uit dit onderzoek komt onder anderen naar voren dat inclusieve vertegenwoordiging van gebruikers nodig is bij emoji’s. Vooral op het gebied van cultuur, op de voet gevolgd door leeftijd en etniciteit. Het is met name Gen-Z die zich hier druk over maakt. Slechts de helft van de gebruikers heeft het idee dat hun identiteit voldoende vertegenwoordigd wordt door de beschikbare emoji’s. Ook gebruikers met een fysieke handicap missen emoji’s die hun boodschap kunnen ondersteunen. Vooral omdat recente toevoegingen aanvoelen omdat hun handicap wordt gereduceerd tot een object.

Dit verhaal opende met een opmerking over de standaard kleur van emoji’s. Die is geel. 55% van de respondenten geeft aan de huidskleur van de emoji aan te passen. 58% ziet graag meer aanpassingsmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.