LG trekt zich terug uit de smartphone markt

Het is officieel. Het doek valt voor de mobiele tak van LG Electronics. De Zuid-Koreaanse smartphonebouwer gooit de handdoek in de ring. Het kan niet op tegen de Chinezen.

Hoewel Sony Mobile en Nokia al eerder ‘even’ van het strijdtoneel verdwenen, kwamen beide merken ook weer terug, hoewel Nokia tegenwoordig toch ook vooral een Chinese smartphone is. De keuze van LG lijkt veel definitiever. Het bedrijf heeft begin dit jaar kort naar een overname partner voor haar mobiele activiteiten gezocht.

LG Nexus

Insiders hebben GadgetGear laten weten dat een groot deel van de oorzaak mogelijk in de bestuurscultuur van het Zuid-Koreaanse bedrijf zit. Om de vier jaar, moeten bestuurders van plaats wisselen. Het eerste jaar is het traditie om innovatie en marketing te remmen. De prestaties moeten omlaag als zijnde de naweeën van de vorige bestuurder. Daarna moet rustig worden opgebouwd naar betere prestaties in jaar 3 en 4. Een bestuurscultuur die stelselmatig innovatie en slagkracht de nek om zou draaien.

Hoewel LG vanaf 31 juli geen smartphone meer zal produceren, heeft het merk nog altijd een enorm aantal patenten in bezit. De kans is groot dat LG op papier nog jarenlang geld blijft verdienen in de smartphonemarkt.

LG Wing

Met LG gaat in ieder geval een bijzonder merk verloren. Het merk dat furore maakte met de LG Chocolate. Dan innoveerde met haar dual-screen covers op toestellen als de LG G8. Het merk dat in met name Amerika groot werd met de LG Nexus en dat onlangs nog verbaasde met de LG Wing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram