Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Play Movies verdwijnt van Samsung, LG en Visio TV’s

Google heeft met Google Play Movies al enkele jaren een eigen streamingdient voor gekochte en gehuurde films en series. Die dienst wordt deze zomer van een aantal Smart TV’s gehaald.

Google stopt met het aanbieden van de app op Smart TV’s die niet Android TV draaien. Het gaat expliciet om Samsung, LG en Vizio. Daarnaast zullen ook de Roku settop boxen de Google Play Movies functionaliteit verliezen.

Toch is er geen nood voor eigenaren van die TV’s. Google Play Movies is inmiddels opgenomen in YouTube. Daar is het aanbod nog gewoon verkrijgbaar. Alleen qua rechten op de films is wel iets bijzonders aan de hand.

Google Play Movies aankopen kun je delen met je gezinsbibliotheek. Dit wil zeggen dat 5 Google accounts toegang krijgen tot de content in Google Play Movies. Bij aankopen via de YouTube app kan dit niet. Je zou dan dus eerst met een ander apparaat een aankoop moeten doen via Google Play Movies.

Op langere termijn zal Google Play Movies helemaal verdwijnen. Google zal de app vervangen met de Google TV app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.