Facebook AR Armbanden
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Facebook lekt half miljard gebruikersaccounts in 2019

Was je voor 2019 al een Facebook gebruiker? Grote kans dat je de komende tijd met meer phishing aanvallen te maken krijgt. Het bedrijf verloor de persoonsgegevens van een half miljard gebruikers.

Waar bedrijven in Nederland een datalek binnen 72 uur moeten melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens, lijkt Facebook als Amerikaans netwerk dit niet te hoeven doen. Facebook ontdekte het lek twee jaar geleden en zegt dit in augustus van 2019 al te hebben gedicht.

In totaal zouden de accountgegevens van een half miljard gebruikers zijn gelekt. Deze bevatten namen, e-mail adressen, telefoonnummers, geboortedata en heel veel andere informatie. Het bestand met Facebook profielen zou ook ruim 5,5 miljoen Nederlandse accounts omvatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.