Logo GadgetGear.nl
Tesla Model 3
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Tesla heeft het aan de stok met China

Nadat de VS onder Trump diverse rake klappen heeft uitgedeeld aan Chinese techbedrijven, is het tijd voor China om haar tanden te laten zien. Tesla’s zijn niet meer welkom op de bases van het Chinese leger.

De Amerikaanse overheid zou Tesla’s mogelijk gebruiken voor spionage in China. Tenminste, dat is de claim van het Chinese leger. De auto’s zitten vol camera’s en sensoren die potentieel interessante data kan verzamelen voor de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Daarom zou het vanaf vrijdag verboden zijn om met een Tesla naar of op een basis van het Chinese leger te rijden.

Elon Musk heeft inmiddels gereageerd op de claims van het Chinese leger. Hij heeft laten weten dat het bedrijf het belangrijk vindt om juist zeer vertrouwelijk met de data van haar auto’s om te gaan. Hij zegt dat als commerciële bedrijven hun producten inzetten voor spionage, dat dat het einde van bedrijven als Tesla zal betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.