Tesla heeft het aan de stok met China

Nadat de VS onder Trump diverse rake klappen heeft uitgedeeld aan Chinese techbedrijven, is het tijd voor China om haar tanden te laten zien. Tesla’s zijn niet meer welkom op de bases van het Chinese leger.

De Amerikaanse overheid zou Tesla’s mogelijk gebruiken voor spionage in China. Tenminste, dat is de claim van het Chinese leger. De auto’s zitten vol camera’s en sensoren die potentieel interessante data kan verzamelen voor de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Daarom zou het vanaf vrijdag verboden zijn om met een Tesla naar of op een basis van het Chinese leger te rijden.

Elon Musk heeft inmiddels gereageerd op de claims van het Chinese leger. Hij heeft laten weten dat het bedrijf het belangrijk vindt om juist zeer vertrouwelijk met de data van haar auto’s om te gaan. Hij zegt dat als commerciële bedrijven hun producten inzetten voor spionage, dat dat het einde van bedrijven als Tesla zal betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram