Logo GadgetGear.nl
Wiz Filament klassieke E27 WiFi lamp
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Tech facts over ledverlichting

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun verlichting gedeeltelijk of volledig te vervangen voor een duurzamer alternatief. Heb je weleens gedacht aan ledverlichting? Deze verlichting is de meest energiezuinige optie en daarmee kan je flink wat geld besparen op je energierekening. Zijn er nog meer redenen om te kiezen voor led technologie? Waar moet jij op letten als je overweegt om ledverlichting te kopen? En wat zijn de mogelijkheden van ledverlichting? Gadgetgear zocht het voor je uit.

De voordelen van ledverlichting

Wat zijn de belangrijkste voordelen om te kiezen voor ledverlichting? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.

 • Energiezuinig: Ledverlichting is tot 90% energiezuiniger dan een halogeen, gloeilamp en andere soorten verlichting. Dat is gunstig voor jouw energierekening.
 • Levensduur: Ledverlichting gaat tot 10 keer langer mee. Dat scheelt jou heel wat lampen vervangen.
 • De juiste sfeer: Ledverlichting is al lang niet meer kil en wit maar verkrijgbaar in alle kleuren en vormen. Voor elk soort armatuur een geschikte peer beschikbaar. Wat mooi is dat alle kleuren kunnen worden gemaakt en dat je de lichtsterkte goed kan regelen.
 • Schokbestendig: Ledlampen gaan minder vaak defect dan traditionele halogeen of gloeilampen.
 • Veiliger: Ledlampen worden niet of veel minder heet dan de bekende gloeilampen. Veel minder brandgevaarlijk dus.
 • Milieuvriendelijker: Er zijn bij de productie geen chemicaliën verwerkt in de verlichting.
 • Geschikt voor buiten: Er zijn waterdichte varianten die je buiten kan gebruiken.

Waar moet jij op letten bij ledverlichting?

Wat zijn de belangrijkste overwegingen bij de aanschaf van ledverlichting? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.

 • Ledverlichting is relatief gezien wat duurder in de aanschaf. Dit weegt echter niet op tegen de voordelen. De investering verdiend zich daarbij binnen enkele jaren terug.
 • Ledlampen kunnen niet goed tegen warmte. Kies daarom voor een goede kwalitieit lamp die is voorzien van koeling om hun eigen warmte af te voeren.
 • Ledverlichting kan je niet op een normale dimmer aansluiten. Er zijn speciale led-dimmers verkrijgbaar die speciaal voor ledverlichting geoptimaliseerd zijn. Gebruik je voor je huidige verlichting een fase aansnijdende dimmer? In dat geval kan je de ledverlichting zonder problemen aansluiten

De mogelijkheden van ledverlichting

Ledverlichting heeft al een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Op dit moment zijn de mogelijkheden heel erg uitgebreid. Ledverlichting heeft een brede toepasbaarheid en is geschikt voor veel situaties in zowel de consumenten als de zakelijke markt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Sfeerlicht in huis
 • Feestverlichting
 • Kantoorverlichting
 • Terrasverlichting
 • Tuinverlichting
 • Straatverlichting
 • Verlichting van publieke ruimtes

Slimme ledverlichting

Ledverlichting is niet standaard slim uitgerust. Er zijn wel veel lampen beschikbaar die wel uitgerust zijn met slimme mogelijkheden. Wil jij zelf je favoriete kleur instellen. Lekker vanuit je relaxte stoel of bank? Kies dan voor een RGB variant en je regelt het met afstandsbediening.

Kortom, wil jij graag investeren in duurzaamheid en mooie sfeerverlichting? Wil jij ervaren wat ledverlichting kan betekenen voor jou? Jij bent nu goed op de hoogte van de mogelijkheden die ledverlichting biedt. Wij wensen jou veel gelukkige lichturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.