Logo GadgetGear.nl
Sony PlayStation VR Controllers
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony onthult controllers nieuwe VR bril voor PS5

Hoewel Sony PlayStation hard to get blijft spelen met de PlayStation 5, ontwikkelt het bedrijf wel door aan accessoires voor de console. Zo presenteerde Sony deze week de controllers voor haar nieuwe VR bril.

De nieuwe controllers zijn een heel stuk groter dan die van de vorige generatie PlayStation VR. Deze vallen als een soort handschoen om je hand heen. Het vasthouden zou hierdoor veel meer natuurgetrouw zijn dan bij de vorige controllers. Net als bij de Oculus Quest controllers van Facebook, kunnen deze de positie van de handen detecteren zonder dat er een knop hoeft te worden aangeraakt.

Sony PlayStation VR Controllers

Ook krijgen deze controllers dezelfde haptische feedback die ook in de nieuwe DualSense controllers van de PlayStation 5 te vinden is.

De nieuwe PlayStation VR bril is nog niet publiek gemaakt. Wel spreekt Sony de verwachting uit dat deze met nog maar één kabel werkt. Volledig kabel-vrij gamen zoals bij de Oculus Quest brillen lijkt daarmee nog niet in beeld voor Sony.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.