Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Review: Ring Elite (PoE Videodeurbel)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Prachtig design
 • Kraakhelder beeld
 • Goede audio
 • Tevens bewakingscamera
 • Goede App
 • Vier wisselbare frontjes
 • Superstrak ingebouwd
 • PoE!!!

THE BAD

 • Ring abo bij het terugkijken van beelden
 • Installatie in de muur (dus professional nodig)

Met Ring Elite kun je je woning bewaken, de bel beantwoorden en bezoekers begroeten – allemaal vanaf je smartphone. Dankzij directe meldingen, HD-video en tweerichtingsspraak kun je vanaf elke locatie ter wereld zien, horen en spreken met wie er voor de deur staat.

In eerdere reviews zijn we al aan de slag gegaan met slimme deurbellen en slimme bekwakingcamera’s. Punten die wij als belangrijk ervaren zijn: een goede internetverbinding (voor de response), looks, aanschafprijs, beeldkwaliteit en audiokwaliteit. Deze punten nemen we mee in de uitgebreide review van de Ring Elite Video deurbel.

Ring

Iedereen kent Ring. Dat doen ze slim. Marktleiders in de deurbellen én tegenwoordig ook bekend van hun videocamera’s en alarmsystemen. Ring gaat keihard en goed. Met een catchy tune, prachtig design en goede marketing. Ja, dan wil jij ook een Ring. Waarom zou je kiezen voor een Ring Elite (399,-) of een Ring Video deurbel 3 (129.-)? Wij zochten het uit.

Ring Elite Unboxing

De Ring Elite is net even wat anders dan de andere deurbellen. Deze unit moet namelijk in de muur worden geplaatst. Voordat je dus rent naar de winkel, moet je wel even realiseren dat er een keurige hap uit het steen of hout bij de deur gezaagd moet worden en dat er een gaatje komt om de Ethernetkabel doorheen te trekken. Waarom? Dat leggen we straks verder uit. In de verpakking vind je alles wat je nodig hebt:

 • Video Doorbell Elite
 • Laagspanningssteun
 • 9,14 meter en 1 meter Ethernet-kabel
 • Elite-stroomkit
 • Montagegereedschap
 • Schroevendraaier
 • Gebruikershandleiding
 • 4 Ring Elite frontjes

Ring Elite

Ja, deze Ring is net even anders. Waarom in de muur?
Ten eerste omdat het enorm gaaf eruit ziet. De wanddoos plaats je in de muur en alleen het frontje komt er iets uit. Zo heb je een prachtige deurbel die uit de muur lijkt… Nee, komt. Gaaf!

PoE Doorbell

Als tweede en dat is eigenlijk veel belangrijker, krijgt deze videodeurbel zijn stroomvoorziening én zijn internetverbinding via één kabel. PoE (Power over Ethernet). Juist, dit betekent dus dat jouw videodeurbel bedraad internet heeft. Supersnel, geen vertragingen, etc en altijd stroom. Dus geen accu of batterij die leegloopt! Ideaal! Ten derde is de deurbel veilig gemonteerd zodat niemand je deurbel kan stelen.

Oke, de deurbel heeft een inbouwmontage. En verder? Goeie vraag. Deze videodeurbel is ook een bewakingscamera. Je kunt doormiddel van de Ring App jouw deurbel personaliseren.

Deurbel én bewakingscamera

Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende modi. Je kunt instellen dat je Thuis, Weg of Uitgeschakeld bent. Iedere modi kan je weer personaliseren. Bijvoorbeeld dat als je Weg bent, dat jouw videodeurbel aanstaat met bewegingsdetectie.

Heel tof om te zien is dat je binnen het menu van Bewegingsdetectie zelf een gebied kunt aanklikken/aanpassen waarin jouw deurbel bewegingen waarneemt. Dit resulteert dat je een melding krijgt als iemand voor je deur staat.

Dit kan erg handig zijn als je de deurbel als bewakingscamera gebruikt. De melding die je dan krijgt kun je ook weer aanpassen. Bijvoorbeeld een ringtone of meldingsgeluid instellen wanneer iemand voor je deur staat, die afwijkt van het geluid dat wanneer er iemand aanbelt. Wil je geen meldingen van de bewakingscamera? Dan kan je deze ook gewoon op stil zetten.

Camera en Audio

De Ring Elite is bizar scherp en duidelijk. Het beeld is enorm breed, duidelijk en met het nightvision zie je ’s avonds ook goed wie er voor je deur staat. Het geluid is ook super. Ik heb de Ring Elite getest met een kleine moeilijkheidsgraad. Persoon B staat achter in de tuin (waar een flink windje staat) en Persoon A belt aan. In het onderstaande filmpje zie je dat de Ring Elite al aangaat op het moment dat Persoon A naar de bel toeloopt. Bewegingsdetectie stond dus aan. Persoon A drukt op de bel (je hoort ergens op de achtergrond het Ring deuntje) en Persoon B is nog eventjes aan het onderzoeken hoe de Ring App werkt en beantwoord de deurbel.

In het filmpje zie je goed hoe scherp het beeld is en hoe goed het geluid is. Ja, als je in de achtertuin staat en de wind waait, dan hoor je even de wind. Want je spreekt door je eigen telefoon die je op 30 cm afstand houdt. Dan nog is het geluid erg goed.

Ring Elite Specificaties

 • Resolutie – 1080p HD met nachtzicht in kleur (1024 x 852 pixels)
 • Gezichtsveld – 160 ° horizontaal, 90 ° verticaal
 • Afmetingen – 4,80 inch x 2,75 inch x 2,17 inch
 • Connectiviteit – Power over Ethernet (PoE) of Wi-Fi
  Smart Home-integraties – Alexa amazon | Apple HomeKit | Google Assistant | IFTTT | SmartThings | Homey | Philips Hue | WiZ
 • Kleurenfrontjes – Gesatineerd nikkel, parelwit, Venetiaans, satijnzwart frontplaten
 • Garantie – Een jaar garantie op onderdelen
 • Geschikt voor: Android, IOS, Windows
 • Opslagmogelijkheden – Cloud
 • Audio melodieën – 14 melodieën (geen eigen melodie toevoegen)
 • Regelbaar volume – ja

Ring Elite Installatie

Ja, de Ring Elite kan je het beste laten installeren door iemand die er verstand van heeft. En dan doel ik niet op domotica, want dat aansluiten is een fluitje van een cent.

Mocht je lekker eigenwijs zijn, dan mag dat hoor. Je kunt de wanddoos van de Elite tevoorschijn toveren, deze maat aftekenen op je muur en het steen inzagen. Daarna kun je met een bijtel de oneven stukjes eruit tikken. Je hoeft niet bang te zijn dat je een enorm gat overhoud. Als je netjes aftekend en het steen inzaagt, dan komt dat goed. Heb je toch te veel ruimte genomen dan kan je eventueel nog iets kit gebruiken om kiertjes te dichten.

Het aansluitwerk is echter gemakkelijk. Vanuit je meterkast sluit je twee dingen aan. De ethernetkabel en die trek je door tot achter de muur van je deurbel. Daarnaast heb je een kastje van Ring die zorgt dat er communicatie van stroom en internet naar je deurbel gaat. Het kastje sluit je aan de stroom moet met een adapter (zit er allemaal bij). In het kastje van Ring steek je de stroomkabel en de Ethernetkabel naar je modem en kastje.

Als dat allemaal netjes zit, dan maak je de Elite nog niet helemaal af. Want als je het frontje erop zet, dan kan je de QR code niet lezen om je telefoon te koppelen met de App. Aan den lijve ondervonden, maar gelukkig had ik een foto gemaakt van de QR code. Dus hij kon lekker blijven zitten. Goed heb je een foto gemaakt van de QR? Of heb je de Ring App gedownload? Dan kan je doormiddel van een scan je deurbel toevoegen en kan het genieten beginnen van een mooi stukje techniek en design.

Geen zorgen je deurbel hoeft niet perse onder een afdakje. Hij is spatwaterproof (kan dus tegen een regenbui, maar je moet hem niet in een emmer water gooien).

Ring Elite Gebruikerservaring

Ik ben zeer enthousiast over de Ring Elite. Ten eerste het prachtige weggewerkte design in je muur. Echt prachtig en uniek binnen videodeurbelland. Daarnaast vind ik de kwaliteit van het beeld, het bereik van de camera en de audio echt uitmuntend. Ik heb zelf de bewegingsdetectie uitgezet. Mijn deur en deurbel hangen vrij hoog, dus ik zie ongeveer de gehele straat. Als ik dan de bewegingsdetectie aanpas tot vlak voor mijn deur, dan krijg ik ook meldingen als er gewoon een voetganger langsloopt of een kat. Je kunt wel aangegeven dat je alleen meldingen wenst bij het waarnemen van menselijke detectie. Dit werkt al een stuk beter. Omdat ik zelf al een bewakingscamera voor de deur heb hangen was het voor mij nu dubbel.

Ja, dat is eigenlijk een verkapt compliment voor Ring. Ware het niet dat ik het onprettig vind om te betalen voor cloud opslag. Ik had liever gezien dat je via Ring een externe opslag kon aanschaffen zoals ik ook met mijn Eufy Cam heb. Hier kan zoveel gig aan data op en eens in de zoveel tijd wis ik het. Via Ring koop je voor 3 euro per maand een clouddienst. Ja, het is peanuts natuurlijk en je krijgt er een hoop voor terug. Wat dan?

Opslag beeld

De beelden worden beveiligd op een Ring server opgeslagen en kunnen ten alle tijden worden bekeken. De beelden zie je dan via je smartphone of tablet terug, zo ook op je vakantie adres. De service van Ring kost €3,- per maand, of €30,- per jaar. Je kunt de ring ook zonder abonnement gebruiken. Hiermee worden de beelden niet opgeslagen, maar kun je wel live door je camera kijken.

Gebruik App

De Ring App werkt erg duidelijk en gemakkelijk. Het is heerlijk om even een uurtje te stoeien met je nieuwe deurbel en de app om te zien wat er allemaal mogelijk is. Meer dan een uur heb je eigenlijk niet nodig om de app helemaal door te hebben. Hij is overzichtelijk en roept geen vragen of opmerkingen op.

Extra Ring Elite

Je kunt je Ring Elite nog upgraden. Niet qua deurbel, maar met een Chime. Dat is eigenlijk een geluidsbox die ervoor zorgt dat de tune die je gebruikt op je Ring Elite, ook in huis klinkt. Nu heb ik de Ring nog aangesloten op mijn gewone, ouderwetse deurbel. Dus gaat de Ring dan hoor je buiten het bekende toontje en binnen hoor je nog een ouderwetse dingdong. Dat lijkt verder prima, maar na een tijdje wil je toch gewoon de toffe deuntjes van je Ring Elite binnen horen. Zeker als je er achterkomt dat er 14 verschillende deuntjes te gebruiken zijn.

Helaas kan je nog niet je eigen tune uploaden. Dat zou juist een geweldige feature zijn! Je lievelingsnummer speelt af en dat hoor je door je hele huis als iemand aanbelt. Cool toch. Of gewoon de ringtones van je mobiel. Ach, Ring! Dit moet toch nabije toekomst zijn?!

Conclusie Ring Elite

De Ring Elite is misschien wel de beste video deurbel van het moment. Met de prijsdaling naar 399,- is het één van de mooiste deurbellen die prachtig is weggewerkt in de muur. Het beeld is helder, kleurrijk en haarscherp. Met nachtvisie en een geluid wat super is, maakt het de allerdaadse werking perfect. Door de PoE aansluiting is de responstijd snel, je beeld en geluid perfect. Met de verschillende modi kan je de Ring mooi instellen als bewakingscamera. Wat ik misschien nog mis is dat je bij andere bewakingscamera’s gezichtsherkenning hebt en geen betalende service om je beelden terug te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.