Oppo Find X3 combineert uniek design met sterke camera

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Vandaag is de Oppo Find X3 5G Series gepresenteerd. Niet alleen de snelste Oppo tot nu toe, maar ook een waanzinnig camera verhaal, een high-end display en… eindelijk draadloos laden met AirVOOC.

Één serie, drie toestellen

De Oppo Find X3 series bestaat uit drie testellen. De headliner is de Oppo Find X3 Pro 5G. Daaronder hangen de Find X3 Neo 5G en Find X3 Lite 5G.

Design

Het nieuwe design van de Oppo Find X3 Series is heel erg eigen. Gemaakt uit één stuk glas dat in vorm wordt opgebouwd en dat gematteerd wordt afgewerkt. Waarvan de vorm aansluit op de ruimte die het camera-eiland nodig heeft. Waarbij het camera-eiland onderdeel uitmaakt van de glasplaat. Een bijzonder hoogwaardig stukje productietechnologie. De achterkant van de Neo en Lite zijn overigens een stuk eenvoudiger uitgevoerd. De behuizing van het pro model is IP68 water- en stofdicht.

Meer 5G en snelheid

Bij Oppo hebben ze een flinke slag geslagen in de ontwikkelingen van de chipset. De basis is de snelle Qualcomm Snapdragon 888 chipset met ingebouwd 5G modem. Zoals ze zelf zeggen, ze ondersteunen veel meer 5G banden dan ooit tevoren, al lijkt dit toch vooral het Pro model te betreffen.

Oppo Find X3 Pro 5G chipset

Naast dat de Qualcomm Snapdragon 888 chipset veel sneller is dan de Exynos die in de huidige Samsung toestellen te vinden is, maakt Oppo ook gebruik van LPDDR5 werkgeheugen. Afhankelijk van het model krijg je tot 12GB. Voor de opslag wordt het snelle UFS3.1 geheugen gebruikt. Hier krijg je maximaal 256GB van.

Oppo Find X3 Pro

Oppo Find X3 5G Neo chipset

Niet alleen Samsung, maar ook Oppo zoekt naar betere introductieprijzen voor nieuwe smartphones. Zonder al teveel in te leveren. Voor de Neo uitvoering pakt Oppo dan ook de Qualcomm Snapdragon 865 chipset. Dé chipset die vorig jaar in ieder vlaggenschip aanwezig was en slechts iets langzamer is dan de Eynos chipset in de Samsung Galaxy S21. Deze maakt gebruik van zeer snel LPDDR4 geheugen en UFS 3.0 opslag. Een redelijk unieke, maar zeer interessante stap van het merk.

Oppo Find X3 Neo

Oppo Find X3 Lite chipset

De Oppo Find X3 Lite is veruit de goedkoopste smartphone uit de serie. Het toestel zit hoog in het middensegment en dat zien we ook terug in de chipset. De Qualcomm Snapdragon 765 is een echte chipset voor 5G toestellen in dat middensegment. Het is een chipset die we als zeer vlot ervaren. Ook deze maakt gebruik van LPDDR4 geheugen, maar ook van het iets langzamere UFS 2.1. Toch is dat voor de prijsklasse nog steeds heel snel.

Oppo Find X3 Lite

Oppo Find X3 Pro O-Sync Amoled QHD+ Display

Alles draait bij deze release om 10-bits. De camera’s kunnen video in 10-bit kleuren vastleggen en het display kan 10-bit kleuren weergeven. Het 6,7 inch display is gebogen en in staat om 1 miljard kleuren weer te geven. Met een lichtsterkte van 800 nits verwachten we zeer goede bruikbaarheid in de zon. Indien nodig is er zelfs een piekhelderheid van 1.300 nits. De resolutie van het nieuwe display ligt op 3216x1440 pixels en Oppo heeft wederom een 120Hz display gekozen. Het display geeft 100% van het P3 kleurenspectrum weer.

De Oppo Find X3 Neo en Lite krijgen een OLED FHD+ display mee.

Free Form Camera Lens

In de nieuwe camera’s doet Oppo iets tofs. Ze maken gebruik van Free Form lenzen. Die lenzen kunnen van vorm veranderen om zo de beeldhoek aan te passen. Daarnaast kiest Oppo voor grotere lenzen met grotere beeldsensoren.

Oppo Find X3 Pro Camera

Voor het eerst kiest Oppo voor een dual main camera in een camera-eiland. Gebouwd op basis van twee Sony IMX 766 camera’s. Nouja, eigenlijk is het geen dual-main camera, maar legt Oppo de focus op het leveren van twee top camera’s in plaats van één. Zowel de main camera als de groothoekcamera zijn namelijk van deze IMx 766 50 megapixel camera's voorzien. Alleen de lens bepaalt nog het verschil in lichtgevoeligheid. De main camera heeft een lichtgevoeligheid van f/1.8 en de groothoek een lichtgevoeligheid van f/2.2. De main camera krijgt daarnaast optische beeldstabilisatie en all pixel omni-directionele PDAF.

Het cameraeiland is ook voorzien van een 13 megapixel telefoto camera met een lichtgevoeligheid van f/1.4. Deze beschikt over 5x hybrid zoom en kan daarna tot 20x digitale zoom. Een 3 megapixel microlens maakt het verhaal af. Met deze lenzen levert Oppo ook macrofotografie met een zoomfactor van 60x. Daar hopen we toch heel bijzondere plaatjes mee te schieten.

De front camera beschikt over een 32 megapixel beeldsensor met een lichtsterkte van f/2.4. Ideaal voor content creators. Veel van onze huidige video’s zijn geschoten met de Oppo Find X2 Pro. Daarbij gebruiken we altijd de camera’s aan de achterkant. Met deze Find X3 Pro verwachten we dat we ook met de selfie camera echt strakke beelden gaan produceren voor jullie.

Oppo Find X3 Achterkant

Oppo Find X3 Neo Camera

Alle toestellen krijgen een quad camera, dus ook de Neo. Ook hier een 50 megapixel IMX 766 camera die de show steelt, inclusief optische beeldstabilisatie. De groothoek is een 16 megapixel model en je lijkt dezelfde 13 megapixel telelens te krijgen. De macro camera is hier 2 megapixel. Ook de selfie camera lijkt dezelfde 32 megapixels te hebben als het Pro model.

Oppo Find X3 Lite Camera

De Oppo Find X3 Lite krijgt een heel andere quad-camera dan de andere modellen. Hoewel de main camera hier 64 megapixels bevat, gaat het om een wat goedkopere camera met zeer waarschijnlijk een eenvoudiger objectief. De groothoek is 8 megapixels en je krijgt een 2 megapixel macro camera. Een 2 megapixel mono camera maakt de opstelling af. Aan de voorkant lijken we opnieuw dezelfde 32 megapixel camera te krijgen voor selfies.

Sneller opladen

De Pro, Neo en Lite krijgen beiden SuperVOOC 2.0 Flash Charging mee. Ze kunnen tot 65 Watt aan laadstroom aan. Daarnaast kan de pro ook eindelijk draadloos laden met maximaal 30 Watt. Tijdens de videopresentatie zagen we een lader die sterk lijkt op die van zusterbedrijf OnePlus. Eigenlijk komt het hele draadloos laden verhaal overeen met dat van de OnePlus 8 Pro... En dat was een erg goed verhaal.

Beschikbaarheid

De Oppo Find X3 Pro 5G 12GB+256GB kost €1.149. De Oppo Find X3 Neo 5G 12GB+256GB kost €799 en de Oppo Find X3 Lite 5G 8GB+128GB kost 449. Daarmee prijst Oppo haar smartphones behoorlijk agressief in vergelijking tot bijvoorbeeld Samsung. Gecombineerd met de specs verwachten we dat Oppo flink door zal groeien in Nederland. Oppo levert de toestellen uit met Android 11 en ColorOS 11.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram