Logo GadgetGear.nl
Picture of Robert Gunsing
Robert Gunsing

Jaguar Classic onthult E-type 60 Collection

Jaguar Classic presenteert de E-type 60 Collection. Twaalf gerestaureerde en subtiel verbeterde exemplaren van de Jaguar E-type 3.8 ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de sportauto. De modellen zijn geïnspireerd op de coupé en roadster die aanwezig waren bij de wereldpremière van de E-type op de autosalon van Genève en worden uitsluitend als paar verkocht.

Elke autofanaat droomt ervan. Een eigen E-Type op de oprit. Jaguar restaureert er twaalf en verkoopt ze aan gelukkige nieuwe autobezitters.  Bij de wereldpremière van de E-type op 15 maart 1961 had Jaguar in Genève één auto ter beschikking voor proefritten. Dat was een coupé met kenteken 9600 HP in de kleur Opalescent Gunmetal Grey, waarmee Jaguars PR-man Bob Berry toentertijd vanuit Coventry volgas naar Genève was gereden. De reacties waren zó positief, dat Jaguar direct een tweede auto naar Genève liet brengen. Dat was een roadster met kenteken 77 RW in de kleur British Racing Green die door Jaguars testrijder Norman Dewis naar Genève werd gereden. Dewis kreeg toen de opdracht om alles uit zijn handen laten vallen en zo snel mogelijk in de auto te stappen.

Zes decennia later is de E-type 60 Collection een eerbetoon aan die twee E‑types die naar Genève werden gereden: de E-type 60 Edition coupé in de kleur ‘Flat Out Grey’ en de E-type 60 Edition roadster in de kleur ‘Drop Everything Green’. Deze kleuren en hun toepasselijke namen zijn exclusief voorbehouden aan de E‑type 60 Collection-modellen.

De auto’s zijn voorzien van talrijke unieke E-type 60-designelementen, ontwikkeld onder leiding van Julian Thomson, Jaguars Design Director. Het gaat om subtiele aanpassingen om het gebruiksgemak en comfort te verhogen. Zo zijn de auto’s uitgerust met een handbediende close-ratio vijfversnellingsbak, een verbeterd koelsysteem en het Jaguar Classic Infotainment System met geïntegreerde satellietnavigatie en Bluetooth-connectiviteit.

In de zomer van 2022 nemen de zes kopers van de E-type 60 Collection met hun gasten deel aan de ultieme E-type-bedevaart: de rit van Coventry naar Genève zoals Berry en Dewis die maakten. Om hun eigen, unieke E-type-herinneringen te maken en te genieten van de adembenemende landschappen, opwindende wegen en routes door de Alpen, exclusieve hotels en culinaire hoogtepunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.