Chiptekorten vergroten door brand in Japan

Samsung annuleerde al de Note21 Series voor dit jaar door chiptekorten, de PS5 blijft achter en de auto-industrie wordt ook al maanden geremd in de productie. Door een brand in Japan wordt de situatie er niet beter op.

Deze week woedde er een grote band bij de Japanse chipfabrikant Renesas. Deze fabrikant richt zich met name op chipsets voor de auto-industrie. General Motors, VAG en andere merken moesten hun productie al enorm remmen. De brand bij Renesas maakt het er niet beter op. De fabrikant verwacht een maand nodig te hebben om weer op het oude tempo te kunnen produceren.

Hoewel de Japanse fabriek is gericht op de automotive industrie, is er veel kruisbestuiving bij de inzet van chipsets. Zo delen de deurklik van Tesla, de Philips Hue lamp en LEGO Super Mario exact dezelfde chipset terwijl ze hier heel andere dingen mee doen.

Doordat de bouw van nieuwe productielijnen een ingewikkelde klus is, zullen de tekorten op alle fronten nog vele maanden aanblijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.