Sony activeert extra SSD slot PS5 komende zomer

PS5 controller

De Sony PlayStation 5 beschikt sinds de release over een extra M.2 SSD slot. Daarmee kunnen gamers in theorie een razendsnelle extra opslag toevoegen aan hun consoles, met minder kosten dan Xbox Series X|S gamers. Technisch bleek dat na de lancering echter niet mogelijk.

Lang lijkt er gestecheld te zijn over de methode om het M.2 SSD slot te activeren voor gamers. Er waren zelfs geruchten dat het technisch niet mogelijk zou zijn. Deze zomer zou het activeren van het SSD slot toch echt op de planning zijn gezet door Sony.

Als maatregel om de extra opslag goed te laten functioneren, laat Sony na installatie de ventilatoren van de PlayStation 5 wel harder draaien. Dit om de extra hitte van de drive goed af te kunnen voeren.

Hoewel Xbox Series X|S gamers het probleem niet hebben, is de officiële extra drive voor die console stevig aan de prijs. Die gamers kunnen echter ook uitwijken naar externe drives via USB. Op de PlayStation kan dat ook, maar niet voor PlayStation 5 titels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.