Logo GadgetGear.nl
Picture of Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Review: Skullcandy Hesh ANC

Rajesh S. Chaitram beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Prima geluid
 • Imaging
 • Comfort
 • Batterijduur
 • Passief te gebruiken

THE BAD

 • ANC filtert een deel van het laag weg.
 • Geluidslekkage
 • Geen degelijke batterijduurindicatie

Skullcandy is altijd een merk geweest dat wat interessante opties had voor de bas-liefhebbers. Recent kwam de Hesh ANC uit. Skullcandy belooft ‘wireless simplicity with noise cancelling’. Wij keken naar wat dit in de praktijk betekent.

 

Sleutelfeatures

 • Active Noise Cancellation (ANC)
 • 22 uur batterijduur met ANC, 30 uur zonder ANC
 • Snelladen (3 uur werktijd met 10 minuten opladen)
 • Ondersteuning Tile find-app

 

Uitpakken

We vinden in de verpakking naast de koptelefoon, een 3,5 mm jack audiokabel (120 cm), een USB-C kabel (50 cm), en een draagzak. De accessoires zijn branded, wat een leuk detail is.

 

Ontwerp/Gebruik

Bouw

We zijn in het verleden voorbij wat Skullcandy-opties gekomen die qua bouwkwaliteit een beetje achter bleven. De Hesh ANC lijkt in dit opzicht een stap naar voren te zijn. De koptelefoon is volledig (minus een deel van het interne deel van de hoofdband) van plastic vervaardigd, met grotendeels een matte afwerking. Op de hoofdband en oorschelphouder zien we wat glossy elementen die wat ons betreft weggelaten hadden mogen worden. De oorschelpen zelf hebben een softe afwerking waar derest van de koptelefoon van hard plastic is.

Er is op zich weinig mis met de bouw, maar we hebben in deze prijsklasse (adviesprijs €129,-) beter gebouwde koptelefoons gezien. De het construct waarmee de oorschelp vastgezet is, is het focuspunt van onze kritiek. Het voelt simpelweg goedkoop aan. De koptelefoon kraakt niet wanneer we wat zaken stressen. De Hesh ANC is plat te leggen (interessant genoeg twee richtingen op), en daarnaast kunnen ze opgevouwen worden.

De draagzak is van buiten van nylon vervaardigd, terwijl de binnenzijde zacht afgewerkt is en een los compartiment heeft voor wat je ook mee wil nemen naast de koptelefoon.

Op het moment van schrijven wordt de Hesh ANC in twee kleuren aangeboden; wit en zwart.

Comfort

Het gewicht is met 228 g lekker laag gebleven. De hoofdband is voorzien van minimale padding, maar het is genoeg. Voor de oorkussens is gebruik gemaakt voor memory foam en voelen zeer comfortabel. We merkten dat in het begin de Hesh ANC redelijk strak om je hoofd zit en dat er enige tijd nodig is om ze wat ‘uit te rekken’. Qua formaat denken we dat een gemiddeld kind van rond de 10 de headset al zou kunnen dragen in zijn kleinste stand, wat een positief punt is. Zoveel koptelefoons die geschikt zijn voor kinderen waar een beetje degelijk geluid uit komt zijn er niet.

Al met al hebben we de Hesh ANC tijdens de testperiode zonder moeite urenlang opgehad. Op het gebied van comfort scoort de koptelefoon dan ook goed.

Controls

De controls werken met aparte knoppen die in de typische Skullcandy-stijl verwerkt zijn in een vaste rubberen strip. Op zich werken ze prima en de uitleg van de werking is zeer eenvoudig gekozen:

○: Pairen (1 seconde inhouden), ANC aan/uitschakelen (eenmaal drukken) en de ambient modus inschakelen (tweemaal drikken)

+: Vooruitskippen (1 seconde inhouden) en volume omhoog (één keer drukken),

⚫: in-/uitschakelen (resp. 1 en 2 seconde(-n) inhouden), play/pause (éénmaal drukken), gespreken aannemen/beëindigen (éénmaal drukken), assistent (2x drukken)

-: Terugskippen (1 seconde inhouden) en volume omlaag (eenmaal drukken)

De knoppen zitten wellicht iets te dicht bij elkaar om echt prettig te werken. Het grootste probleem is echter de feedback die we als matig zouden omschrijven. De knippen klikken gewoon niet lekker en voelen enigszins goedkoop aan.

Wat we missen ten opzichte van o.a. Skullcandy’s Crusher series, is de schuifknop om de bas te variëren. Aangezien de Hesh ANC een flinke nadruk legt op de bas, vragen we ons af wat hier de reden voor is. Wellicht dat de meeste gebruikers van de Crusher-series de bas sowieso op het maximum lieten?

We vinden verder op de rechter earcup een USB-C en jack-aansluiting.

App-ondersteuning

De Hesh ANC wordt helaas niet ondersteund door de Skullcandy app. Jammer, aangezien daar wat leuke opties in zitten om de koptelefoon te tunen. Zeker aangezien we geen schuifknop hebben om de bas te variëren op deze baszware koptelefoon, hadden we dit wel graag gezien. Wel is er ondersteuning van de Tile-app om je koptelefoon terug te vinden.

Batterij

De batterij zou volgens opgave door Skullcandy goed zijn voor 22 uur met ANC en 30 zonder. Het laatste hebben we niet getest. Op half volume met onze test-afspeellijst kwamen we met ANC ingeschakeld voorbij de 23 uur speeltijd.

Een automatische uitschakelfunctie lijkt de Hesh ANC niet over te beschikken. Dus laat je je koptelefoon per ongeluk aanstaan, heb je pech. Ook is er geen mogelijkheid om de stand van de batterij te controleren. De enige indicatie van een lage batterijduur die je hebt is wanneer de led begin te knipperen en de koptelefoonstem ‘low battery’ aan geeft.

Geluidslekkage

Wanneer je de Hesh ANC op een wat luider volume gebruikt is het duidelijk dat de koptelefoon redelijk last heeft van geluidslekkage. Zeker wanneer je bijvoorbeeld op kantoor of een studiezaal zit is dit gewoon een probleem.

 

Connectiviteit

Met draad

Zoals aangegeven is, biedt de Hesh ANC de mogelijkheid je koptelefoon te gebruiken via een audiokabel. Dit kan ook passief, dus zonder dat de koptelefoon ingeschakeld staat. Al mis je dan natuurlijk wel zaken als de controls op de koptelefoon, ANC en transparantiemodus. Ook is het volume wat lager. Tijdens het laden is de koptelefoon niet te gebruiken. De Hesh ANC ondersteunt echter snelladen; met 10 minuten laden kan je weer voor 3 uur aan de gang.

Bluetooth connectie

Pairen en algemene functionaliteit leveren nul problemen op met de Hesh ANC. Pairen gaat bovengemiddeld snel met onze transmitter en qua storingen en uitvallers hebben we geen noemenswaardige problemen gehad.

De Skullcandy Hesh ANC beschikt over bluetooth 5.0 wat terug te zien is in de prestaties. Sterker nog, de Hesh ANC presteerde in onze testomgeving bovengemiddeld; we het signaal bleef meerdere meters langer in orde ten opzichte van de gemiddelde bluetoothkoptelefoons die we getest hebben.

Wel is het zo dat binnenkomende audio langer in orde blijft dan uitgaande audio (de microfoon). Liepen we te ver weg, dan konden we op een gegeven moment wel het gesprek horen, maar niets inbrengen.

Latency

De gemiddelde hoeveelheid lag ligt met de Hesh ANC relatief laag. Video is in de regel sowieso geen probleem omdat via het onderliggende construct eigenlijk op alle OS’ tegenwoordig wel gecompenseerd wordt voor draadloze lag, iets dat meestal prima werkt. Hoewel de lag bij ander gebruik minder hoog ligt dan we gewend zijn, zouden we de Hesh alsnog niet aanraden voor bijv. het gamen. Tenzij je hem natuurlijk via de audiokabel gebruikt.

 

Geluid

De Hesh ANC is uiteraard een bass-heavy koptelefoon. Waar dit vaak zorgt voor een rommelig geluid waar in het laag en midden en hogere tonen understated raken, moeten we zeggen dat voor de Hesh ANC wat goede keuzes gemaakt zijn. Skullcandy zegt zelf dat ze de bas getuned hebben op het voelbaar maken dat de bas, en dat lijkt te kloppen.

Het geluid over het hele spectrum komt gewoon duidelijk door. Misschien dat we zouden zeggen dat de hoge tonen een beetje overdreven worden en de midtonen wat aan detail inleveren ten opzicht van wat ideaal is. Wanneer we bijv. Michael Jackson’s Smooth Criminal afspelen, lijkt het alsof het toetswerk ook door een bassist gedaan hadden kunnen worden (overdreven gesteld uiteraard) terwijl het ritmische getik in Michael Jackson’s ‘Who is It’  niet genoeg opvalt waardoor een dimensie aan dit nummer deels wegvalt. Maar goed, we hebben het over een koptelefoon van 130 euro, we mogen niet te kritisch zijn. Voor casual luisteren, denken we niet dat veel mensen iets zullen merken aan deze tekortkomingen.

Interessant gegeven is dat bij sommige nummers zonder ANC de bass beter te voelen is. Het is alsof een deel in de uiterst lage frequenties wél geraakt wordt zonder ANC en niet wanneer ANC ingeschakeld is. Het is een probleem dat we eigenlijk niet eerder tegengekomen zijn; het feit dat de ANC ook inkomende muziek deels wegfiltert. Dat is wel een misser van de tuners van Skullcandy.

Interessant in een positief opzicht is de imaging van de Hesh ANC. We hadden af en toe het idee dat het geluid gewoon van buiten de koptelefoon kwam. Normaal iets dat we vooral bij open exemplaren kunnen ervaren, maar met de Hesh ANC is de imaging bijzonder goed voor elkaar.

Het maximale volume ramt niet de trommelvliezen door je hoofd, maar we denken dat de meesten ruim genoeg hebben aan wat er uit de Hesh ANC te krijgen is. We merken dat in de hoogste volume-regio’s er wel wat distorsie begint op te treden, maar we hebben het dan echt al over oncomfortabele volumes.

Al met al moeten we zeggen de Hesh ANC best wel indruk op ons gemaakt heeft met het geluid dat de headset produceert voor slechts 130 euro.

Microfoon

De microfoon-prestaties hebben we weinig over te klagen. We denken dat de geluidskwaliteit misschien zelfs wat boven gemiddeld is voor de prijsklasse. We hebben de Hesh ANC getest met een urenlange Google Meet-sessie, en de Skullcandy voldeed prima. Het voeren van een uitgebreid gesprek is dus prima mogelijk, hoewel het wel merkbaar blijft dat er gebruik gemaakt wordt van een headset.

Ruisonderdrukking

De eerder genoemde problemen met het signatuur daargelaten, kunnen we zeggen dat de ANC (ruisonderdrukking) best aardig werkt voor een koptelefoon in deze klasse. Skullcandy past een 4-mic technologie toe, twee per oorschelp waarvan er één specifiek zich bezighoudt met het uitfilteren van omgevingsgeluid terwijl de andere gericht is op voice.

Lage, monotone geluiden worden prima uitgebannen uiteraard. Maar ook als het om minder voorspelbare geluiden gaat, presteert de Hesh ANC opmerkelijk goed. Hogere tonen worden zoals we eigenlijk altijd zien met ANC in deze prijsklasse aanzienlijk minder uitgefilterd.

 

Conclusie

De Skyllcandy Hesh ANC heeft op zijn eigen manier best wat indruk gemaakt op ons. Het geluid is over het algemeen prima voor elkaar. De ANC werkt redelijk voor wat je in deze prijsklasse kan verwachten. De imagine maakte voor de prijsklasse dermate indruk op ons dat we het even moesten opmerken. De microfoon voldeed voor het algemene gebruik eveneens. Het is hooguit de bouwkwaliteit die voor verbetering vatbaar is, maar echt slecht zouden we deze ook niet noemen, terwijl deze voor de gebruikservaring geen negatieve gevolgen lijkt te hebben.

We kunnen daarmee zeggen dat de Hesh ANC best een aanrader genoemd kan worden. Wel voor de mensen die van een bass-zware koptelefoon houden, want dat is wat de Hesh ANC gewoon is. Aangezien er geen app-support is, valt hier verder ook niets aan de tunen.

 

Skullcandy Hesh ANC kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij Skullcandy webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.