Logo GadgetGear.nl
SanDisk Extreme Portable SSD 1TB verpakking
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SanDisk Extreme Portable SSD

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Supersnel
  • Mooi compact
  • Sterke behuizing
  • Handige USB kabel

THE BAD

Hij is vernieuwd, de SanDisk Extreme Portable SSD uit 2018. Een compacte SSD op basis van USB-C. In 2018 mochten we de eerste 500GB versie al eens testen. De nieuwe komt met 1TB aan opslagruimte en ook de snelheid van de drive zou zo ongeveer zijn verdubbeld.

Unboxing

De verpakking brengt eigenlijk niets nieuws. De drive komt met een USB-C kabel, die weer is voorzien van een USB-A adapter. Daarnaast nog een klein beetje documentatie. Helemaal dik in orde dus.

SanDisk Extreme Portable SSD 1TB Uitgepakt

Design

Qua design lijkt de nieuwe drive ook niet af te wijken van het oude ontwerp. Hoewel die flink stoffig is geworden na twee jaar gebruik (dat is het nadeel van de siliconen rand), lijken ze als twee druppels water op elkaar. Het korte kabeltje met adapter is ook iets dat we nog steeds enorm waarderen.

Prestaties

SanDisk belooft met de nieuwe SanDisk Extreme Portable SSD een leessnelheid van maximaal 1.050MB per seconde. Met andere woorden, een dikke gigabyte. In onze test zit hij daar marginaal onder. Wouw, wat een snelheid! Als het gaat om het verplaatsen van kleinere bestanden zien we ook daar op vrijwel alle gebieden, hogere prestaties dan bij de vorige generatie. En ik moet toegeven, hij voelt bloedsnel aan.

SanDisk Extreme Portable SSD 1TB in Crystal Diskmark
Wanneer je deze probeert te vergelijken met het 2018 model, hou er rekening mee dat de testvolgorde is aangepast.

De bottleneck voor veel externe opslagapparaten is de schrijfsnelheid. Ook hier zien we dat SanDisk durft te roepen dat deze drive 1.000MB per seconde aan moet kunnen. Daar zitten we in ons geval marginaal boven. En ook hier zien we bij kleinere bestanden hogere snelheden.

Wij hebben de snelheid van de drive getest op een Lenovo Yoga uit 2018 met 16GB werkgeheugen en een Intel Core i7-8550U.

Conclusie SanDisk Extreme Portable SSD

Opnieuw zien we in de SanDisk Extreme Portable SSD een compacte, maar voor deze tijd zeer snelle USB drive. De snelheden die we registreren liggen echt lekker hoog, wat maakt dat we deze drive ook echt voor ons werk gebruiken en daar enorm veel plezier van hebben.

SanDisk Extreme Portable SSD kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.