Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SanDisk Extreme Portable SSD 500GB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Extreem hoge leessnelheid
  • Extreem hoge schrijfsnelheid
  • Lekker compact
  • Stevig
  • Handige USB-C kabel

THE BAD

Tijdens de IFA presenteerde SanDisk haar nieuwe SanDisk Extreme Portable SSD. Een nieuwe SSD met een sportief uiterlijk dat vooral snel moet zijn en tegen een stootje moet kunnen. Wij namen deze nieuwe SSD onder de loep.

Unboxing

In de verpakking van de SanDisk Extreme Portable SSD vinden we de ssd en een USB-C naar USB-C kabel met verloop naar USB-A. Tenslotte zit er nog een stukje documentatie bij.

Design

Qua design ben ik zelf helemaal weg van deze SSD. Hij ziet en voelt echt enorm solide aan. Fijn is ook dat hij compleet waterdicht is. Er zit een opening in om de disk avontuurlijk aan een karabijnhaak te kunnen hangen.

Ook de USB kabel van SanDisk is slim in elkaar gezet. Aan twee kanden een USB-C aansluiting en op één kant kun je een adapter naar USB-A klikken. Slim en simpel. Bovendien is het kabeltje niet al te lang, dus dat is ook lekker op het bureau.

Prestaties

SanDisk claimt snelheden tot 550 MB per seconde met deze drive. En op leessnelheid maakt de SanDisk Extreme Portable SSD 500GB dit gewoon waar. Onze complimenten! De schrijfsnelheid is altijd trager en dat zien we ook hier. Toch is deze externe USB drive, met deze prestaties, echt prima om bijvoorbeeld video mee te bewerken of programma’s vanaf te draaien. Echt een heerlijke ervaring.

Conclusie: SanDisk Extreme Portable SSD 500GB

Een snelheid van 550MB per seconde behalen over een USB verbinding, is een stevige belofte voor een externe SSD. Toch maakt de SanDisk Extreme Portable SSD 500GB het dik waar. Het is één van de fijnste externe SSD’s die we de laatste tijd hebben getest en inmiddels ook veel in onze workflow hebben gebruikt 🙂

SanDisk Extreme Portable SSD kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.