Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ACT AC7023 USC-C to HDMI 4K Adapter Hub and Card Reader

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg compact
  • Goed geprijsd
  • Eenvoudig te gebruiken

THE BAD

In SEO (zoekmachine optimalisatie) is er zoiets als ‘keyword stuffing’. In zo weinig mogelijk ruimte, zoveel mogelijk woorden proppen waar mensen op kunnen zoeken. Dat is misschien wel de gedachte achter de naam van de AC7023 USC-C to HDMI 4K Adapter Hub and Card Reader. Van de andere kant, dan heb je nog niet alle functies van deze USB-C hub benoemd.

Unboxing

Het Nederlandse ACT verpakt de AC7023 USC-C to HDMI 4K Adapter Hub and Card Reader met minimale documentatie. Het plastic en karton van de verpakking kunnen gemakkelijk worden gescheiden. Prima dus.

Design

Deze cardreader is eigenlijk een langwerpig staafje voor op jouw bureau. Keurig omhuld in aluminium, dat qua kleur redelijk gelijk is aan Apple Space Grey. De kabel en andere plastic delen zijn keurig mat zwart afgewerkt. Bovendien is de kabel voorzien van trekontlasting om deze een zo lang mogelijk leven te geven. Handig!

Aansluitingen

Alle aansluitingen zitten op de rechterkant van deze hub. Daar zit een USB-C aansluiting met ondersteuning voor PowerDelivery tot 60 Watt. Daar sluit je dus je lader op aan zodat jouw laptop, tablet of telefoon wordt opgeladen terwijl je deze gebruikt.

Naast de USB-C poort, krijg je twee USB 3.2 Gen1 aansluitingen voor reguliere USB-A apparaten. Denk aan je toetsenbord en muis. Daarnaast zit nog een card reader met ondersteuning voor SD en microSD kaarten.

Op de kopse kant vinden we de HDMI aansluiting. Deze kan tot 4K 30Hz weergeven of FullHD op 60Hz.

Prestaties

De bandbreedte tussen de hub en de computer, tablet of laptop ligt op 5Gb per seconde. Dit is op basis van USB 3.2 Gen 1 ofwel USB 3.0 SuperSpeed. Voor het gebruik van de HDMI aansluiting is het belangrijk dat jouw apparaat ondersteuning biedt voor DP Alt Modus. Bij de Huawei Matebook Pro zit deze op de rechter USB-C poort. Bij onze Apple MacBook Pro 13 zit dit op beide Thunderbolt 3 poorten. Op onze iPad en Huawei Mate 30 is dat ook gewoon aanwezig.

Wanneer je de lader op deze hub hebt aangesloten, kun je hem ook gebruiken om met de Nintendo Switch in beeldscherm modus te gamen. Bovendien kun je de USB aansluitingen nog gebruiken om je controllers op te laden. In onze metingen werkt de hub keurig volgends de specificaties van ACT.

Conclusie ACTAC7023 USC-C to HDMI 4K Adapter Hub and Card Reader

De ACT AC7023 USC-C to HDMI 4K Adapter Hub and Card Reader voldoet exact aan onze verwachtingen. Bovendien is het een mooie, compacte USB-C hub. 4K is dan wel beperkt tot 30 Hz, dat zal voor menig gebruiker ruim voldoende zijn. Bovendien zal dat één van de redenen zijn dat deze hub aantrekkelijk geprijsd in het schap ligt.

ACT AC7023 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.