Review: ACT 2 meter HDMI High Speed Ethernet premium certified kabel

ACT AK3944 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Ze zijn lekker bezig bij ACT. Inmiddels hebben we hun tweede HDMI Premium gecertificeerde HDMI kabel voor ons liggen. Met het HDMI Certified certificaat proberen de betere merken zich de onderscheiden van de goedkope import.

Unboxing

De ACT 2 meter HDMI High Speed Ethernet premium certified kabel wordt geleverd in een plastic envelop. Gemakkelijk, wand die kan meteen met de recycling mee. Op de verpakking zit het zegel van het certificaat. Er worden twee kabelbindertjes gebruikt waarvan het stiekem de vraag is of dat nog wel nodig is. Ook daar zou wat ons betreft nog op verpakkingsmateriaal bespaard mogen worden.

ACT 2 meter HDMI High Speed Ethernet premium certified kabel

Design

Opvallend is dat het design van de pluggen van het daadwerkelijke product afwijkt van het design dat op de site van het Nederlandse ACT zelf staat. Het ontwerp ziet er veel meer high-end uit, met heel subtiel zowel het HDMI als het ACT logo op de pluggen. De pluggen zijn netjes aangesmolten en bieden ruim voldoende trekontlasting. De kabel is 2 meter lang.

HDMI 2.0b Gecertificeerd

De ACT 2 meter HDMI High Speed Ethernet premium certified kabel is HDMI 2.0b gecertificeerd. Daarmee voldoet de kabel volledig aan de HDMI 2.0b eisen. Zo worden zuurstofvrije koperen aders gebruikt en vergulde connectors met interne blik afscheiding. De kabels bieden een bandbreedte van 18Gb per seconde. Dat is ruim voldoende voor 60Hz 4K signaal.

ACT AK3944 Connector

Onderdeel van deze premium kabels is dat ze af fabriek al worden doorgetest. Zo moeten ze aantoonbaar de 18Gb per seconde halen en worden ze getest met een EMI test om te voorkomen dat ze gevoelig zijn voor straling van buitenaf. Zeker bij grotere kabellengten is dat erg belangrijk.

Conclusie ACT 2 meter HDMI High Speed Ethernet premium certified kabel

Het zal je niet verbazen, maar in onze tests doet de ACT 2 meter HDMI High Speed Ethernet premium certified kabel precies wat hij moet doen. De hoogwaardige plug afwerking kunnen we enorm waarderen. De maximale score is niet meer dan logisch voor deze HDMI kabel.

ACT AK3944 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Doet precies wat hij moet doen
  • Mooie pluggen
  • Stevig materiaalgebruik

THE BAD

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram