Grote spelers bang voor overname ARM door Nvidia

Nvidia lijkt een reus die langzaam begint te ontwaken. Het bedrijf staat al jaren vooral bekend als dé bouwer van GPU’s voor gamers. Nu AMD met haar vernieuwde Radeon kaarten op de hielen van Nvidia zit, heeft de groene reus besloten dat het ARM wilt kopen. Google, Microsoft en QualComm hebben daar een mening over…

Qualcomm, Google en Microsoft hebben in de grote markten de marktautoriteiten aangesproken in de hoop de overname van ARM door Nvidia te kunnen blokkeren. Er was al spraken van dat Nvidia aan bepaalde eisen zou moeten voldoen om ARM over te nemen, maar de andere spelers in de markt vinden dat niet genoeg.

Zo beloofde Nvidia al dat de ARM’s Open licenties en neutrale houding in de markt behouden zouden blijven. Nu kan immers echt iedereen licenties bij ARM afnemen om processors op basis van ARM technologie te ontwikkelen. Samsung, Qualcomm, Huawei, MediaTek en vele anderen kopen ARM processortechnologie als basis voor hun chipsets. Ook meer traditionele namen als Intel en AMD zijn afnemer van ARM. Als ARM haar neutrale positie in de markt zou verliezen, zou dat funest kunnen zijn voor vele sectoren omdat ARM eigenlijk een goede concurrent in de markt mist. Dit terwijl Nvidia juist van concurrenten als Intel en AMD af wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram