OnePlus 9 Pro met Hasselblad Camera
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: OnePlus gaat Hasselblad camera’s gebruiken

Na de terugval in verkopen, leek het er eind 2020 even op dat OnePlus zou gaan samenwerken met camerafabrikant Leica. Een recent lek zou er op duiden dat OnePlus de samenwerking met Hasselblad zou opzoeken. Iets dat best logisch zou zijn.

In 2017 gingen Hasselblad en het Chinese Lenovo een samenwerking aan. Daarin werd de Moto Mods Hasselblad True Zoom camera ontwikkeld voor de modulaire Motorola Z-Series smartphones. Een serie waar waar we helaas al een tijdje niets meer over horen.

Enkele maanden na de release van deze Moto Mod, werd Hasselblad overgenomen door de Chinese dronebouwer DJI. Sinds die tijd zijn er geen aankondigingen meer geweest in samenwerking met een smartphone fabrikant. Deze eerste lekken van OnePlus zouden kunnen duiden op dat we het topmerk opnieuw op een smartphone gaan zien.

Hoewel OnePlus redelijk wat focus legt op de camera’s, waren die de laatste jaren niet uitzonderlijk goed zoals bij merken als Huawei. Ze waren gewoon heel goed en dat is niet voor iedereen goed genoeg. Zeker nu een vlaggenschip OnePlus smartphone dik boven de duizend euro kost.

Met deze potentiële samenwerking zou er op cameragebied dus heel wat kunnen veranderen in de OnePlus 9-Series die dit jaar op de markt komt. Hasselblad behoort immers nog veel meer tot het high-end fotografiespectrum dan een Leica. Van de andere kant… het gaat toch echt nog maar om een lek die misschien nog wel fake is ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.