Robert Gunsing
Robert Gunsing

DS Automobiles is klaar om dubbele titel te verdedigen in FE

DS Automobiles en partner TECHEETAH maken zich op voor de start van het nieuwe, zevende Formula E-seizoen. De eerste twee races worden op 26 en 27 februari aanstaande gehouden in Diriyah, Saudi Arabië. De regerende kampioen DS TECHEETAH wil graag haar titels blijven verdedigen, vorig jaar behaalde ze de rijders- én constructeurstitel  in de elektrische raceklasse.

Vanwege de huidige omstandigheden met betrekking rondom Corona zagen de voorbereidingen er dit jaar wat anders uit. DS TECHCEETAH creëerde nieuwe routines zodat alle teamleden zo veilig mogelijk konden werken. DS TECHEETAH heeft er wel voor gekozen om door te rijden met de DS E-TENSE FE20 raceauto van vorig seizoen, weliswaar met nieuwe software. Zijn opvolger maakt later dit seizoen zijn opwachting.

António Félix da Costa, DS TECHEETAH-coureur en regerend Formula E-kampioen : “Ik denk niet dat iemand had kunnen voorzien hoe het afgelopen jaar zou verlopen en zeker niet hoe lang de pandemie al duurt. De situatie is nog steeds ernstig, maar uit het feit dat we kunnen racen, blijkt hoe goed de rigoureuze protocollen van de Formula E zijn. In het eerste seizoen van het wereldkampioenschap ben ik meer dan ooit gemotiveerd, want wie wil er nu niet de eerste Formula E wereldkampioen worden?“

Jean-Éric Vergne, DS TECHEETAH-coureur en tweevoudig Formula E-kampioen: “Dit team blijft mij verbazen. Zelfs tijdens een pandemie blijft het vooruitgang boeken. Het was een goede beslissing om de auto voor het zevende seizoen wat later in het seizoen te introduceren. Dat gaf ons de kans om het programma te volgen zoals we voor ogen hadden. We hebben een aantal goede verbeteringen doorgevoerd aan de auto waarmee we het seizoen beginnen. Ik kijk er erg naar uit om straks de nieuwe auto te zien. Dit seizoen wordt best speciaal, maar ik ben er zeker van dat de Formula E veilige evenementen zal organiseren. Dat heeft men vorig jaar in Berlijn bewezen en ik ben er klaar voor om weer het circuit op te gaan.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.