Disney gaat knallen met Star

Afgelopen maand liet Disney al weten Start toe te voegen aan Disney+. Dit mogelijk ter verantwoording van de prijsstijging die het platform ook doorvoert. Vandaag liet Disney haar tanden zien.

Disney lanceerde al content van Lucas (Star Wars), Marvel en Pixar op Disney+. Daar blijft het niet bij. Onder het label Stars krijgen we de content van andere contenthuizen van Disney. Content die niet altijd geschikt is voor jonge kijkers. Dus op 23 februari moet je wel even de gezinsopties van de Disney+ app instellen om overal toegang toe te krijgen.

Met ouderlijk toezicht, kun je content op basis van de levensjaren van het kind ontsluiten. Disney hanteert de ratings AL voor alle leeftijden, 6, 9, 12, 14, 16 en 18 jaar en lager. Op de profielen die niet voor kinderen zijn, wordt dan ook een kinderslot geplaatst.

Onder Stars gaat Disney in totaal 40 Stars Originals series toevoegen en 43 films. Deze zijn afkomstig van labels als ABC Studios, FX, 20th Centrury Studios en Searchlight Pictures. In totaal komen 15.000 nieuwe afleveringen van series online en mat je 1000+ nieuwe films en specials verwachten op het platform. Onder de titels die direct beschikbaar zijn vallen onder anderen Deadpool, Big Sky, Logan, The Walking Dead (nu op Netflix), Modern Family (nu op Netflix) en Kingsmen The Secret Service. Later in het jaar volgen titels als Loki, The Simpsons, Home Alone, Titanic en klassiekers als MASH.

Onder deze nieuwe content, gaat Disney ook veel lokale content brengen. Denk aan de 9-delige Stars Originals docu Feijenoord – Ajax. Verder mag je als kijker heel veel nieuwe content verwachten van ESPN (voorheen FOX Sports) en National Geographic.

Wat de plannen zijn voor series die ook bij andere streaming platforms als Netflix en Amazon Prime Video draaien, is niet bekend gemaakt. De kans is groot dat Disney die op termijn weg zal trekken om haar eigen Disney+ aanbod aantrekkelijker te maken. Voor Amazon Prime en Netflix wordt het harder werken om een positie te behouden ten opzichte van deze entertainment reus.

Bij deze nieuwe strategie, hoort ook een nieuwe prijsstelling. De maandelijkse kosten gaan omhoog naar €8,99. Het jaarabonnement gaat per 23 februari omhoog naar €89,99 per jaar. Je mag dan met 10 apparaten en 7 profielen verbonden zijn en met 4 apparaten tegelijk streamen. Je mag onbeperkt downloaden en de maximale kwaliteit die je krijgt is 4K UHD & HDR met Dolby Atmos audiotracks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events