Peter Willemse
Peter Willemse

E-bike producent Ampler Bikes verdubbelt omzet en komt met showrooms naar Nederland en Zwitserland in 2021.

 

Amsterdam 24 januari, 2021 – Ampler Bikes zag omzet in 2020 met 115% stijgen ten opzichte van het voorgaande jaar en was tegelijkertijd winstgevend. De grootste markt van de e-bikeproducent, Duitsland, liet een omzetgroei van 136% zien vanwege een verschuiving door consumenten van openbaar vervoer en auto’s naar e-bikes tijdens de pandemie. Ampler is van plan zijn snelle groei in Duitsland voort te zetten en tegelijkertijd uit te breiden in andere markten, zoals Zwitserland en Nederland, waar het bedrijf van plan is om in 2021 flagship stores te openen.

In Duitsland opende Ampler in het voorjaar van 2020 een tweede showroom in Keulen. De gevolgen van de pandemie voor de resultaten van het bedrijf werden gecompenseerd door het directe verkoopmodel van het bedrijf – de online verkoop is goed voor meer dan 90% van de inkomsten – en de gevolgen van de pandemie, waardoor de showrooms moesten sluiten en het testritprogramma op pauze werd gezet, waren beperkt.

In Nederland en Zwitserland, in 2020 goed voor en groei van respectievelijk +48% en +92%, streeft de e-bike fabrikant naar een sterkere aanwezigheid op de markt ondersteund door de dit jaar te openen flagship stores in beide landen.

 

Wij geloven in snelle maar duurzame groei. Hoewel ook wij de uitdagingen zien op het gebied van de beschikbaarheid van zowel fietsen als onderdelen in 2021 voor velen in de fietsindustrie, geloven we in onze eigen opzet.    Ampler’s CEO en mede-oprichter Ardo Kaurit is optimistisch over het komende jaar

Verdere groei

Amplers personeelsbestand groeide van 45 naar 85 en verwacht dit aantal in 2021 te verdubbelen ter ondersteuning van verdere groei. De directe online verkoop, een eigen assemblage fabriek in Estland en goede relaties met leveranciers bleken een groot voordeel in de huidige uitdagende tijden. Naar verwachting zal Ampler in 2021 starten met de bouw van een nieuwe CO2 neutrale assemblagefabriek in Estland.

Ampler Development Team

2021 markeert het eerste jaar waarin Ampler het profwielrennen steunt op UCI Continental niveau door titelsponsor te worden van het Ampler Development Team dat als doel heeft U23 renners uit de Baltische staten en Finland te ontwikkelen. Het team wordt geleid en getraind door voormalig prof-renners Jaan Kirsipuu en Rene Mandri.

Meer over Ampler:

Ampler Bikes maakt lichte elektrische fietsen voor stedelijke forenzen. Het bedrijf lanceerde in 2016 met een missie om betere woon-werk ervaringen te creëren en barrières van het fietsen weg te nemen. Momenteel heeft Ampler meer dan 85 mensen die werken tussen de kantoren in Berlijn, Keulen en Tallinn.

Eén reactie

  1. Ik heb een Ampler curt gekocht en ontvangen in april 2021.
    een babyzit geinstalleerd en een mooie tocht gemaakt van 3,5 uur met de familie.(met mijn 3 jarig kind achterop)
    twee dagen later kreeg ik een bericht van ampler dat vanwege een productiefout mijn fiets later geleverd zou worden. dus ik vol verbazing contact opgenomen dat ik de fiets al gebruik..
    blijkt dat ze al in February problemen hadden met voorassen die konden breken. ik kreeg de melding de fiets terug te sturen omdat het onveilig was op te fietsen (nadat ze me met mijn kind van 3 hadden laten fietsen) daarna boden ze me vervangfiets aan die 400 goedkoper is. echt een heel slecht merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.