Trump ban voor 8 populaire apps

Na het op de zwarte lijst plaatsen van DJI, zijn nog 8 Chinese bedrijven de klos. Ditmaal kiest de regering Trump ervoor om 8 grote apps in de ban te doen, in de verwachting dat China minder controle krijgt over de data van Amerikanen.

Het gaat om de apps AliPay, QQ Wallet (PayPal alternatieven), WeChat, QQ, VMate (WhatsApp alternatief), SHAREit (Dropbox alternatief), WPS Office (Occice 365 alternatief) en CamScanner. De regering Trump verdenkt de apps ervan data te leveren aan de Chinese communistische partij. China zou zo onder anderen weten waar overheidspersoneel uithangt.

Het is niet de eerste keer dat Trump er voor kiest een app in de ban te doen. Eerder gebeurde dit al met het populaire TikTok. Trump hoopte bovendien op die manier een overname door een Amerikaanse partij te stimuleren. Bovenstaande apps zijn ook allemaal bedreigingen voor populaire Amerikaanse apps. En die apps zijn in de meeste gevallen weer verboden in China. De ban zou 19 februari van kracht moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram